Интересни факти за френските целувки

10406
Интересни факти за френските целувки
Снимка: iStock

Те са описани с ентусиазъм в романи, философите изграждат теории за тях, а учените изучават ползите и вредите от романтичния ритуал. Влюбените се нуждаят от нежни, игриви, страстни целувки. А ние разкриваме най-неочакваните тайни на френската целувка.

Легендата за целувките

Изненадващо, първото споменаване на термина „френска целувка“ се появява в началото на 20 век в... Англия. Както знаете, британците винаги са недолюбвали своите съседи, намирайки причина да намерят недостатък буквално във всяко, дори и най-романтичното малко нещо. Чувствените целувки с език не са изключение. Вярно е, че англичаните говорили за това много скептично, наричайки докосващия ритуал нищо друго освен плътски удоволствия, те казват, че тези французи не могат да мислят за нищо друго освен евтина еротика, не е изненадващо, че в тази страна се появява такова несериозно хоби.

Французите от друга страна се отнасят към тези прояви на нежност и привързаност много по-благоговейно, скромно наричайки целувките „духовни“ - смята се, че по време на такова дълбоко взаимно проникване душите на влюбените се сливат заедно и двамата участници в свещеното действие получават почти неземно удоволствие.

Французите дори имат красива легенда за произхода на целувката с език: в древни времена известна благородна дама, пътувайки из Франция, посетила процъфтяваща винарна. Удивена от вкуса на местната забавна напитка, богаташката попитала собственика на райското кътче как успява да направи толкова невероятно вино. Фермерът, който, разбира се, бил поразен от красотата на дамата, й признал, че всяка сутрин раздава страстни целувки на гроздето и предложил веднага да демонстрира метода си върху французойката. Историята мълчи за това как приключи въпросът, но по един или друг начин днес няма да изненадате никого с френска целувка.

Най-дългата френска целувка

Рекордът за най-дългата целувка в историята принадлежи на народа на Тайланд (какво си помислихте, французите?). Това постижение, чието значение не е очевидно, е официално записано в Книгата на рекордите на Гинес: невероятната целувка продължила цели 58 часа, 35 минути и 58 секунди. Според правилата на състезанието влюбените трябвало да се целуват, докато стоят изправени (опитайте се да прекарате повече от два дни на крака, без дори да извършвате каквито и да е манипулации с устата си или друга част на тялото!) Така че в този случай можете само завиждаме на невероятната издръжливост на тайландците, силата на чувствата им и тренираните орални мускули.

Между другото, яденето, пиенето и излизането за облекчаване също били забранени според строги правила - така че силно подозираме, че колкото по-дълго продължава тази целувка, толкова по-малко романтични нотки остават в нея. Трудно е дори да си представим за какво са си мислили тези двама "целуващи се" през последните часове и минути, но смеем да предположим, че вече не са били в настроение за романтика. Но именно романтичният компонент придава смисъл на френската целувка.

Разбери каква е връзката ти според начина, по който се целуват

Целувките са забранени

Изглежда, че нищо не може да бъде по-безобидно от целувка? В някои страни обаче, въпреки факта, че живеем в напреднала възраст, френските целувки са строго забранени. Така например в някои арабски страни, където публичните прояви на чувства не се насърчават, за твърде открита целувка можете поне да получите глоба или най-много да бъдете изпратени в полицейския участък. Дори в цивилизована Европа правилата, забраняващи целувките на обществени места, отдавна са обичайни.

През 2009 г. беше въведена забрана за целувки на гарата в английския град Уорингтън. Железничарите решиха, че изразяването на чувства от страна на пътниците и скърбящите пречи на другите и може да доведе до задръствания на платформите. За целувки бяха обособени отделни зони, подобни на зони за пушене, а в останалата част на станцията се появиха табели, напомнящи за забраната. Наистина, ограниченията скоро бяха премахнати, но подобни продължават да съществуват в други страни.

Така забраната за целувки по гарите е в сила повече от век в родното място на целувката - във Франция. Въведена е през 1910 г. поради честите закъснения на тръгването на влаковете от гарите и все още не е отменен. За да бъдем честни, трябва да се отбележи, че никой не бърза да я приложи.

В същото време някои народи изобщо не се целуват - в Нова Зеландия любовниците в пристъп на нежност предпочитат да търкат носовете си. В периода на широко разпространен грип и ARVI може да си струва да приемете този метод за изразяване на чувства. Основното нещо е да не кихнете върху партньора си в най-неподходящия момент.

Целувам, отслабвам и ставам по-млада

Според най-новите изследвания целувката може да се счита за отлична помощ при отслабване. Разбира се, такава проява на страст от целулит на нежелани места няма да ви отърве, но може да бъде отлично допълнение към активна тренировка във фитнеса.

Факт е, че френската целувка изгаря около 26 калории в минута - не е Бог знае какво, но е напълно възможно да комбинирате бизнеса с удоволствието. В допълнение, процесът на целуване може да се счита за доста продуктивна тренировка за лицевите мускули. Той използва повече от 146 мускула: 34 лицеви и 112 постурални (поддържат тялото в изправено положение). Това е истинска тренировка, която помага за поддържане на тонуса на кожата и забавя процеса на стареене.

Кога е била първата целувка? И защо се целуваме - ето какво казва науката

Чувствената целувка е ключът към добрия секс

Освен всички останали, френската целувка има още едно предимство, което засяга предимно жените: факт е, че чувствените ласки повишават либидото, така че ако се целувате често, никаква умора след работа или лошо настроение няма да ви попречат да се забавлявате в леглото. Оказва се, че целият смисъл е в слюнката, която се отделя по време на целувка: по този начин партньорите обменят хормони, което води до взаимна възбуда.

Освен това френската целувка, както са доказали учените, е изключително полезна за зъбите, а и за цялата устна кухина. Благодарение на притока на слюнка се получава нещо като антибактериален “душ” в устната кухина.

Защо се целуваме?

Не напразно се смята, че мъжете и жените са създания от различни планети. Ние дори придаваме различни значения на целувките на физиологично ниво! За жените, например, целувката е вид тестване на мъжа за съвместимост. От близко разстояние хората могат да помиришат един друг, което им позволява да подушат група гени, известни като комплекс за хистосъвместимост.

Колкото по-разнообразни са тези гени в нероденото дете, толкова по-силна ще бъде имунната му система. Така жените надушват мъже, с които биха могли да имат най-здраво поколение. Но за мъжете целувката изобщо не е изпитание, а най-високата степен на удоволствие. За нашите партньори целуването понякога е по-важно от правенето на любов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

В коя държава е най-голямо пристанище в Европа

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com