Интересни факти за зюмбюла или защо да го отглеждате вкъщи

25727
Интересни факти за зюмбюла или защо да го отглеждате вкъщи
Снимка: Pixabay

Зюмбюлите са невероятно красиви и ароматни цветя. Съществуват митове за тях още от Древна Гърция. Според тях тези величествени цветя се свързват с кръвта и със смъртта...

Днес сме ви приготвили няколко любопитни факта за зюмбюла или защо да го отглеждате вкъщи. 

Как да имате спалня, пълна с растения, но без насекомите?

Нищо не изглежда по-мечтателно от спалня, пълна с растения. Невъзможно е да се гарантира, че вашето растение никога няма да получи вред...

Наличието на цъфтящ зюмбюл в къщата на песимистите, хората, склонни към депресивни състояния, е много полезно. Това растение внася лекота и оптимизъм в живота, те кара да погледнем свежи съществуващите проблеми и проблеми. Чудният аромат без следа отблъсква всяка тъга, тъга и трайно се освобождава от лошо настроение.

Незаменим цвете от дъжд за творчески личности. Той допринася за полета на вдъхновение, събужда въображението и добавя положителна енергия към околното пространство. Особено ефективен в този смисъл, цветята са бели и бледо розови.

За мързеливи и неинициативни естества, се препоръчва да се придобият зюмбюли от ярки, наситени цветове: лилаво, лилаво, лилаво или ярко розово. Те ще ви помогнат да разтърсите нещата, да загубите апатия и накрая да покажете полезна дейност. Освен това тези цветя напълно възстановяват енергийните си загуби след тежък работен ден.

Очарователният аромат на зюмбюли помага за възстановяването на мира и спокойствието в къща, изпълнена с кавги и конфликти между съпрузи. Той успокоява буйните страсти и примирява воюващите страни, прави семейните отношения по-хармонични и интелигентни.

Езикът на цветята - скритата им символика

Подареното цвете изразява уважение и обич. Но освен всички тези прекрасни чувства, различните цветя символизират и различни емоции и по...

Но „цветът на дъжда“ действа изключително негативно върху болните. За тях ароматът на зюмбюл е твърде ярък и дразнещ, което води до прекомерно възбуда и значително влошаване на благосъстоянието.

Нашите предци бяха сигурни, че сушено цвете или луковица на зюмбюл е отличен пазител, който може да защити от всякаква отрицателна енергия. За да се предпазите от злото, препоръчително е винаги да го носите със себе си в чанта или специална торбичка около врата си.

Заводът в къщата ще предпази дома от завистливи и злонамерени посетители, изплаши злите сили и други тъмни лица от домакинствата. И ако сте измъчвани от ужасни или натрапчиви сънища, тогава просто сложете сухи съцветия под възглавницата си и кошмарите ще спрат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com