Интересни нискобюджетни дестинации, които да посетим през 2022-ра

10390
Интересни нискобюджетни дестинации, които да посетим през 2022-ра
Снимка: Unsplash

Новата година идва, а с нея новите планове за пътуване. Разбира се, винаги гледаме към дестинации, които са интересни и атрактивни, а ходенето там не струва много пари. Именно такива предложения ще ви дадем в статията ни днес. Вижте кои са най-добрите евтини дестинации, които ви препоръчваме да посетите: 

Португалия

Как да пътуваме евтино през Новата година?

Новата година идва. Сигурни сме, че имате много идеи за пътуване, които искате да реализирате. В това няма нищо лошо, но е много важно ...

Тук трябва да направим важно уточнение, че самолетните билети дотам може да са скъпи, но хотелите и цените на място на храна и напитки са доста евтини. Дори някои са по-ниски от тези в България. Имаме пресен спомен как се прибрахме от Лисабон и там през деня бяхме пили бира за две евро, а вечерта в бар в София - за пет лева. Внимателното проучване на местата, които дават добро качество на нормални цени е нещото, което прави разликата щом става дума за почивка в Португалия. Може да платите много, може да платите и малко. Всичко опира до планирането и предварителната подготовка. Ключово е да намерите хотели и самолетни билети на добри цени. 

Турция

Едва ли се изненадвате, че виждате Турция в този списък. Турската лира е евтина, страната е близо - дори няма нужда да летите. Българите отново са превзели Одрин, този път като купувачи. Трябва да си изкарате международен паспорт и да обиколите местата, които искате. Препоръчваме ви все пак да се запознаете добре с това кога има наплив на родни пътуващи, за да си спестите висене по границата (ако сте с кола). Много трудно ще съчетаете сериозен шопинг с туристическа обиколка. Направете две пътувания - по едно за всяка цел. Отидете и напазарувайте каквото искате, а след това идете на туристическа обиколка. Прекрасните турски градове ви очакват, а лирата няма особени изгледи за поскъпване. 

България

Интересни места, които да посетите поне веднъж в живота си

Ние си живеем, а времето си минава. Ходим на работа, плащаме данъци и излизаме по ресторанти. Пътуваме периодично за ваканция и почивка...

Нека бъдем честни - кога последно обиколихте по-малките и интересни градове в България? Смолян, Дряново, Габрово, Кюстендил, Перник, Кърджали, Силистра, Провадия, Шумен и редица други могат да се превърнат в прекрасни уикенд преживяванията през следващата година. Палите колата, запазвате апартамент или хотел и отивате да си прекарате добре. Цените (в сравнение с пътуване в чужбина) никак не са зле. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com