Интересните истории на хора с магически способности

3145
Интересните истории на хора с магически способности
Снимка: Pixabay

Всички обичаме филмите за Хари Потър и някак свързваме представата си с вълшебство и магьосници с тях. Интересно е да научим, че в историята е имало немалко хора, за които се е считало (а и самите те са твърдели това), че имат магически способности. Понякога е ставало дума за шарлатанство, друг път за наука, която хората в миналото не са можели да си обяснят масово, а в трети случаи мистичното си е оставало необяснимо. В тази статия ще ви разкажем за трима души, които са реални исторически личности и се вярва, че са имали мистични способности, които са приравнявани на магия. 

Хайим Самюъл Джейкъб Фалк (Hayyim Samuel Jacob Falk)

3-те най-големите мистерии, за които никога не сте чували

В световната история има множество теории на конспирациите, които лесно са опровергавани, но има и случки, които наистина остават нераз...

Живял в периода 1708-1782 година. Бил е равин, като неговият произход е дискусионен, като Бавария се коментира като вероятно място, на което е роден. В Германия се разминава на косъм от това да бъде изгорен на клада и след това се мести в Лондон, който през онзи период далеч не е бил този бляскав град, който познаваме днес. Там се е занимавал с алхимия и кабала. Доста често правил практически демонстрации на своите "магически сили", които дали повод за раждането на много градски легенди. Основните сили, които му приписват е, че можел да намира злато под земята, да държи свещи запалени за необичайно дълго време и дори, че угасил пожар в синагога като написал молитва на вратата. 

Абе-но Сеймей (Abe no Seimei)

Вторият ни герой в тази статия ни праща в Япония. Въпросният "маг" е фигура в японската история, която има почти митичен характер. Според историческите източници е живял през 10-ти и в началото на 11-ти век. Образът му е екранизиран много пъти във филми и анимации. Можем да го оприличим на японската версия на Мерлин от легендата за крал Артур. Животът на Абе-но Сеймей е доста добре описан в различни исторически източници, а интересното е, че легендите започват да се появяват след смъртта му през 1005-та година. Той е бил съветник на императорите по духовни въпроси, като освен това се споменава, че е изпълнявал ритуали по екзорсизъм и дори е намирал загубени предмети. 

ЛЮБОПИТНИТЕ ИСТОРИИ НА СЛУЧАЙНИ ОТКРИТИЯ, ПРОМЕНИЛИ СВЕТА

Нов мистериозен монолит в Австралия указва три локации, сред които... "Тръмп Тауър" (ВИДЕО)

След САЩ, Великобритания, Испания, Полша и други страни, мистериозните блестящи метални монолити достигнаха и Австралия. Монолит се поя...

Дион Форчън (Dion Fortune) 

Още един британски представител с интересна история. Известна като окултист и церемониален магьосник, тя е живяла исторически най-близо до съвремието ни. Родена е през 1890-та и си отива от този свят на 56-годишна възраст през 1946-та година. Съосновател на Братството на вътрешната светлина, окултна организация, която популяризира философии, за които твърди, че са я преподавали от духовни образувания, известни като Възнесените господари. 

Надяваме се тези три истории да са ви били интересни. Можете да научите повече за всеки от тях с лесно търсене в интернет пространството. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Щипка на прозореца? 7 лайфхака, за които може би не знаете

Как да боядисаме яйца за Великден без химия: Начините, за които никога не сте чували

Как да боядисаме яйца за Великден без химия: Начините, за които никога не сте чували

Добавка в солта, която в горещо ястие може да се превърне в отрова

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com