Изключително странни същества, създадени от природата

4324
Изключително странни същества, създадени от природата
Снимка: ErikAdamsson / CC0

Най-необичайните същества в света може да ни уплашат както със своя външен вид, така и със самото си присъствие – макар и не всички да са опасни за човека.

Елен-вампир

В сибирските планини и в руския Далечен изток се среща много необичайно животно – кабарга. Другото му име е мускусен или зъбат елен. Именно зъбите придават на елена зловещ вид макар, че както всички елени, има доста красива външност. Заради дългите зъби мускусният елен е наречен елен-вампир. Любопитно е, че няма рога, характерни за традиционните видове елени.

Обърнат дракон

Към най-необичайните същества в света с право спада и 4-сантиметровото мекотело глаукус - Glaucus atlanticus. Заради специфичната анатомия на тялото и яркия с цвят то е наречено „син дракон“. Ако пипнете този „дракон“, върху кожата ви ще остане следа от отровно изгаряне. В тялото му има въздушна възглавница, с която плува върху повърхността на водата с корема нагоре - затова от „син“ се превръща в „обърнат дракон“ .

Отровната земеровка

Това същество се нарича още „пясъчен зъб“ и живее в Куба, Хаити и някои страни от Латинска Америка. Дължината на тялото му е около 35 см и тежи до 1 кг. Земеровката излъчва характерна мускусна миризма. Животното е отровно - токсичните вещества се произвеждат от слюнчената жлеза, разположена под челюстта. Но отровата може да доведе до смъртта само на малки гризачи и насекоми, не и на човек.

Адски вампир

Едно от най-необичайните същества в света е адският вампир. Така наричат ​​главоного мекотело, което живее под водата на дълбочина от 300 до 1000 метра. Това създание има яркочервен цвят, на фона на който светещите в тъмното очи го правят още по-зловещо. Те достигат диаметър до 3 см, което по отношение на размерите на тялото е рекорд за света на фауната. Съществото обаче дължи името си не толкова на цвета и зловещите си очи, колкото на наличието на „наметало“, както често представят вампирите по филмите. То се обгръща в него веднага, щом почувства заплаха за живота си.

Гривест вълк

Едно от най-необичайните животни в света се среща в Южна Америка. Външно изглежда като лисица с непропорционално дълги крака. Благодарение на издължените си крайници, това същество може да се движи лесно във високата трева. Гривестият вълк не е опасен за хората - понякога обаче може да отнесе домашни птици или дребни животни.

Солпуга

Тези паякообразни насекоми живеят в Централна Азия и някои региони на Европа. Те са в състояние да достигнат скорост до 16 км/ч и да скачат до 1 метър височина. Дължината на тялото им е само 5-7 см. Въпреки, че външно тези членестоноги имат много страховит външен вид, те не са отровни. Хитиновата броня на солпугите е толкова здрава, че не може да бъде повредена от зъбите на техните противници.

Бял прилеп

Хондураският бял прилеп достига дължина 5 см и има много необичаен външен вид - мека козина и забавна муцунка във формата на дървесен лист. Тези необичайни същества се хранят главно с плодове. Както и обикновените прилепи, предпочитат да „ходят на лов" през нощта.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Зловещи същества от японската митология

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com