Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изненадващите ползи за здравето от магарешкия бодил

25 май 2022, 12:50 часа

1. Магарешки бодил за здрав черен дроб

Неговият екстракт често е използван при лечението на хора с увреден черен дроб. Според проучвания черният дроб подобрява функциите си благодарение на магарешкия бодил.

С помощта на тази билка ще берете ягодите в кофи

2. Магарешки бодил за здрав мозък

Според изследвания той се използва за лечение на неврологични заболявания от 2 000 години насам, а неговото противовъзпалително действие, действа предпазващо на нервите и се предполага, че забавя влошаването на функциите на мозъка във връзка с остаряването.

3. Магарешки бодил за здрави кости

По първоначални проучвания, използването му стимулира минерализацията на костите и подобрява тяхната плътност, като също така е препоръчително да се ползва от жени, навлизащи в менопауза.

4. Магарешки бодил стимулира кърменето

Според проучване във Великобритания, той стимулира тялото да произвежда повече пролактин, който е хормон свързан с отделянето на кърмата. Разбира се не трябва да се приема, преди консултация с лекар.

Билката, която нашите прабаби използваха за всякакви здравословни проблеми

5. Магарешки бодил при акне

Акнето не е опасно или животозастрашаващо, но определено влияе върху самочувствие и също така се смята, че заради противовъзпалителното си влияние, магарешкият бодил може да се използва за лечение при него.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес