Изсипете това в мивката и тя никога повече няма да се запушва или да мирише

17329
Изсипете това в мивката и тя никога повече няма да се запушва или да мирише
Снимка: iStock/Guliver

Ако в апартамента се появи неприятна миризма, в допълнение към основния проблем възникват съпътстващи психологически проблеми: повишено раздразнение на членовете на домакинството, невъзможност да останете в стаята, табу за покана на гости и роднини. Първо, търсенето на причината за проблема започва с водоснабдителната и канализационната система. В случай, че дискомфортът най-често идва от отвора за източване на мивката. Само след като установите истинската причина за неприятните миризми, можете да се отървете от проблема. Невъзможността за ремонт навреме може да доведе до запушване на сифона и евентуално наводняване на помещенията. Ние ви казваме как да премахнете миризмата от кухненската мивка в тази статия.

Основните причини могат да бъдат много, но основната е запушването на сифона. Това е малък, извит участък от канализацията точно под него. Той служи за поддържане на нивото на водата в кривата и за отделяне на въздуха в апартамента и в канализационната тръба. Независимо от дизайна, всички сифони работят по един и същи начин.

Обикновено в тръбите или сифона с течение на времето, при недостатъчна поддръжка на системата, се образува мастно натрупване, върху което се залепват малки частици хранителни отпадъци.

В допълнение към цласическите причини, запушванията и неприятните миризми могат да бъдат причинени от неизправност на самия сифон, голямо износване на пластмасови тръби, разхлабване на резбите на връзките, счупено водно уплътнение, дупки в метални тръби и неправилно проектирана дренажна система под мивката.

Методи за почистване на задръстванията на кухненската мивка

Всеки собственик, изправен пред проблем повече от веднъж, сам избира как да премахне миризмата от кухненската мивка, защото знае истинската причина и може да предложи най-ефективното решение.

Как да премахнем миризмата от кухненската мивка с домашни методи?

Използвайте подръчни средства: сол, сода за хляб и оцет. Смесете солта и содата и добавяйте постепенно оцет до получаването на гъста хомогенна смес. Оставете концентрирания продукт за 2-5 часа и след това изплакнете всичко с вряла вода. Методът е доста ефективен при отстраняване на мастни натрупвания по вътрешните стени на тръбите. Тази процедура трябва да се извършва редовно като превантивна мярка, за да се избегне залепването на малки остатъци от храна към сифона.

Наличието на най-простите водопроводни умения ще помогне да се справите с дефектно водно уплътнение и характерните „кипене“ и „съскане“ на водата. 

Ако причината за неприятната миризма се крие в неуспешен модел или неправилна инсталация на сифона, се прибягват до пълна подмяна на тази част от канализацията и закупуване на нов сифон.

Има много методи за премахване на миризмите от кухненската мивка. След като откриете причината, изберете най-подходящата и продължете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com