Жена предлага брак – мит или реалност

6928
Снимки: iStock

Традицията повелява мъжът да предложи брак и дори да поиска ръката на жената от родителите ѝ. В миналото, а и днес са запазени редица обичаи, свързани с предлагането на брак и с венчавката. Времената се променят обаче, патриархатът става архаичен и днес жените не са само майки и домакини, а бизнес дами, равностойни партньори и работещи момичета. Защо тогава да не се променят и традициите, свързани с предлагането на брак? Днес не е толкова неочаквано, неприемливо и невероятно, ако жена предлага брак. Подобни предложения не са мит, свързан с променената роля на жените в обществото и с промяната на традиционния модел на семейството, а реалност, с която се сблъскват много двойки.

Примери от висшето общество

Триковете, с които ще го накарате да ви предложи брак

Всяка жена копнее нейният любим да я отведе пред отлара. Но често заветното предложение не идва веднага. Това са триковете, които всяка...

Ако не вярвате, че някъде там – в града ви – жена предлага брак на своята половинка и считате, че това е като цяло невъзможно, вижте примерите от висшето общество. Много известни дами поемат отговорността и риска да се опитат да изведат отношенията си с половинката на следващо ниво и да се обвържат трайно с нея, водейки я към олтара. Когато се чудим дали жена предлага брак е мит, или реалност, може да си спомним за примерите от живота на звездите – Пинк, Анджелина Джоли, Марая Кери, Гуен Стефани и много други звездни и известни дами са предложили брак на своите половинки. Рискът да бъдеш отхвърлен винаги съществува и подобна инициатива следва да бъде внимателно обмислена, но ако това е, което искаш, а силният пол се колебае, проявява нерешителност и несигурност, можеш да поемеш нещата в крехките си ръце и да предложиш брак, развенчавайки всички митове, счупвайки оковите на патриархалното мислене и традициите.

Допустимо ли е в България дамите да предлагат брак?

Ако смяташ, че подобно поведение се среща само при дамите, извън пределите на страната ни, грешиш. Жена предлага брак и в България на своята половинка. При това публично и на сцената, и то преди много години, когато подобно поведение е тотално неочаквано и нетрадиционно. Нети решава да свърже завинаги своя живот с този на Дони именно така. В тяхната звездна двойка инициативата и предложението идва именно от нежната половинка.

Ако решите да предлагате брак и сте дама:

  • Не го правете твърде сериозно, нека има нотка закачливост и небрежност.
  • Не купувайте пръстен. Предложете с капачка от бира, поставена в специалната кутийка. Поведението на господина ще бъде достатъчен индикатор дали е обмислял подобно развитие на отношенията, готов ли е за брак, счита ли, че точно вие сте човекът, с когото би желал да сподели остатъка от дните си, и изобщо има ли бъдеще връзката ви в тази насока.
  • Ако откриете, че той е готов, скоро може да имате истински пръстени на ръцете си. Ако не е, остава да изберете дали ви се чака да се подготви, ако изобщо има подобни намерения, или ще потърсите мъж, който знае какво иска от живота и е готов да свие гнездо.

Кои 5 зодии ще получат предложение за брак на Великден

Великден е един от най-обичаните празници. Домовете на хората са пълни, а трапезите преливат от всевъзможни блюда. Някои двойки обаче ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com