Жените с ниско самочувствие винаги носят този елемент от гардероба

3653
Жените с ниско самочувствие винаги носят този елемент от гардероба
Снимка: Sofialive.bg

Не е вярно, че дрехите нямат значение. Само безнадеждни идеалисти вярват, че външният вид не играе доминираща роля. Дрехите са разликата между лошия и добрия ден. От тях зависи как ще ви гледат хората, къде ще работите, с кого ще общувате и дори за кого ще се омъжите. Модата е един вид религия, ако щете. А стилът решава абсолютно всичко.

Винаги делим хората около нас на свои и чужди, затова съществува снобският израз "човек, който не е от нашия кръг". Дори и да сте природно потайни, ще се изненадате да разберете колко много казвате за себе си само като носите тази или онази вещ. А в кръга на успешните и уверени жени никой не се увива в пухено яке без причина.

Нека обясним: нормално е да го обличате понякога и да редувате, например, с кожени палта и топли вълнени палта. Времето у нас, меко казано, невинаги е благосклонно, освен това има много стилни и красиви варианти на този елемент от гардероба, не спорим.

Ако това е единствената връхна дреха и в гардероба ви няма тренчове, бомбета или палта от овча кожа, а само синтетични якета на всякакви шарки, които тъжно се поклащат на закачалките, значи нещо се е объркало.

С подходящите дрехи можете увеличите самочувствието и да привлечете късмет в бизнеса

Първо, при всичките си плюсове, пухеното яке е "известен убиец" на формите.  Не е ясно кой се крие под него и дали този някой има дори една извивка. Възниква въпросът. Защо човек с адекватно самочувствие редовно да крие фигурата си? И какво предизвиква желанието да се "скрие"? Вероятно страх от внимание.

Второ, пухеното яке - универсално нещо, което има почти всеки, почти нереално е да се откроява от тълпата. То се оказва своеобразно и в някои отношения дори носталгично изравняване. Но хората без комплекси обикновено нямат желание да се изгубят на фона на градския пейзаж.

Между другото, не напразно се говори за носталгия, още от времето на соца индивидуалността не се насърчава в страната. Длъжен си да изглеждаш добре, но не прекалено добре, за да не се обиди някой. Всеки опит да се опиташ да облечеш нещо ярко и интересно привлича критики и обвинения в ниска социална отговорност. В най-добрия случай за момичетата с отличен вкус се казва, че се изтъкват. Сякаш на всички около тях, включително на новите поколения, някак си им липсват дефицитните и флорални рокли.

Влияе ли облеклото на самочувствието ни?

Разбира се, жените с ниско самочувствие не могат да издържат на наплива от негативизъм и психологически натиск и предпочитат да се държат настрана. И изглежда, че прекалено голямото сако, което, между другото, често се допълва от огромен шал или шнола - чудесен шанс да избегнете злонамереното подмятане и неуместните забележки. Сякаш собственикът му се опитва да каже: "Аз съм в къщата, не ме докосвайте".

Единственото, което трябва да имате предвид, е, че това не помага. Недоволни е имало и винаги ще има, каквото и да правите, някой със сигурност ще сложи своите "безценни" пет стотинки. Публикували сте снимка на вкусен тиквен пай?  Коментарите вече крещят, че тиквата е ужасно непатриотичен зеленчук, дайте им родната ряпа.

Купили сте си кожено палто? И съседите вече ви подозират в лекомислено поведение. Не можете да угодите на всички. Така че защо просто не забравите за пухеното яке?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 1 май

Любовен съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Таро съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Можете ли да кихнете с отворени очи?

Еремия 2024 г.: Традиции и обичаи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Стихотворение за 1 май
Стихотворение за 1 май

"Първи май" Да спрат фабричните комини и всеки черен труд да спре, и туй намръщено море от морни роби и робини да озари и приласкай усмивката...