Жълти цветя: В какви случаи могат да се дават и кога не?

18875
Жълти цветя: В какви случаи могат да се дават и кога не?
Снимка: iStock/Guliver

Общоприето е, че жълтите рози, както и другите цветя от този цвят, са символ на раздяла. Те се дават на бивши любовници, жени, които са заподозрени в измяна или такива, с които искат да се разделят.

Историята на отношението към жълтите цветя в различни страни

Жълтите рози, като символ на изневяра, са описани за първи път през 18 век, когато в Близкия изток се заражда традицията посланията им да се предават чрез цветя. Чрез поднасянето на жълти рози мъжете дадоха да се разбере на жената, че връзката им е приключила.

Значението на жълтото в психологията

Жълтият цвят в психологията също винаги е бил интерпретиран по различни начини, често се свързва с негативни емоции, чувство на страх и несигурност. Смятало се, че се свързва с опасност, недоверие и несигурност заради връзката му с опасни животни като тигри, пчели или змии.

Днес психолозите казват, че повечето хора свързват жълтото с радост, енергия и оптимизъм. Асоциира се със слънцето и предизвиква усещане за топлина, светлина и мир.

Положителната реакция към жълтото е показател за бистър ум, здрава психика и творческо мислене. Проучванията показват, че има положителен ефект върху психиката и помага на хората да се справят с депресията, да повишат самочувствието си и да намерят хармония.

Кое е най-подходящото цвете за подарък за всяка зодия?

В какви случаи можете да подарите жълти цветя?

В момента отношението към жълтите цветя се промени, в повечето случаи вече не е толкова категорично и няма същите ограничения. Жълти цветя, с малки изключения, могат да се подаряват в много житейски ситуации.

Като символ на топлина и благодарност, жълтите цветя са много подходящи за Деня на майката, добавят положителни емоции и слънце към Великден, дават добро настроение на рождените дни.

Жълтите цветя могат безопасно да се дават във всяка ситуация, ако знаете със сигурност, че човекът, на когото ги подарявате, предпочита жълто или такива цветя имат специално значение за него. Те са подходящи в ситуации, които не са свързани с романтични отношения, например като част от бизнес срещи, благодарност за оказаната помощ, като презентация на артисти след представлението.

Внимавайте какви цветя подарявате, защото всяко има своето значение

Кога не трябва да подарявате жълти цветя?

Въпреки факта, че суеверието постепенно изчезва от живота ни, в рамките на романтична връзка, преди да подарите букет от жълти рози, хризантеми или други "слънчеви" цветя, все пак трябва да сте сигурни, че вашият избраник предпочита жълтия цвят . В противен случай, появявайки се на прага на любима жена с цял букет такива цветя, рискувате да бъдете неразбрани. Освен това любовта и силната страст се изразяват най-добре чрез червеното - това е по-традиционно и разбираемо за всички.

Обичайно е да се дават бели и розови цветя за сватба като символ на нежност и целомъдрие, така че е по-добре да се въздържате от букет от жълти рози. И, разбира се, е категорично неприемливо да носите букет от жълти цветя на погребение, тъй като траурът и слънцето са несъвместими.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои великденски ястия са задължителни за празничната трапеза?

Носил го е най-богатият на борда на Титаник: Продадоха златен часовник с история (ВИДЕО)

Ягодите - дразнят ли стомаха или не?

Къде се намира международното летище „Бен Гурион“?

Как да изберем перфектното агнешко месо

Как да познаем истинските сребърни прибори, а не посребрените?

Новите топ 10 признака на истинската любов

На кого е кръстено международното летище в Мюнхен?

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com