Кафето - ефективно средство срещу стареене

5492
Кафето - ефективно средство срещу стареене
Снимка: cafemag.bg

Това е една от най-популярните напитки в света. Но в какъв вариант да пиете кафе, за да получите най-много ползи за тялото? Кафето не е само напитка, която помага на хората да станат от леглото сутрин. Неговите ползи за здравето варират от незабавно повишаване на енергията до дългосрочна профилактика на заболявания.

Кафе против стареене

Кафето също е една от най-добрите напитки за забавяне на процеса на стареене. За да се възползвате напълно от свойствата на кафето против стареене, най-добрият начин е да пиете черно кафе. Кофеинът е антиоксидант, а както е известно, антиоксидантите също така предпазват кожата ви от преждевременно стареене. Ето защо кофеинът се препоръчва за грижа за зрялата кожа, но не само.

Като антиоксидант, то може също да предпази кожата и косата ви от вредното въздействие на слънчевата светлина. Освен това в кафето има хлорогенна киселина. Когато кожата ви е изложена на UV радиация, в нея се появяват свободни железни йони. Тази киселина ги разгражда и така предотвратява образуването на реактивни форми в тялото ви. Има проучвания, доказващи, че кофеинът може да намали вероятността от развитие на рак на кожата. Това се дължи на факта, че раковите клетки умират в определен химичен процес, който протича в тялото под негово влияние.

Изумителни видове кафе

Кофеинът много често се използва и в околоочните кремове. И това се дължи на стягащия ефект и подобряване на микроциркулацията в кожата. Благодарение на това можете да сведете до минимум подпухналостта и тъмните кръгове под очите. 

Как действа кафето със захар и сметана?

Важно е да обърнете внимание какво добавяте към сутрешната си чаша кафе. Ако обичате кафе със сметана и захар, не сте сами. Но изследванията показват, че употребата на твърде много захар може да повлияе негативно на вашето здраве.

Защо да не пиете кафе между 8 и 9 часа сутринта и кои са най-подходящите часове за ароматната напитка

Изследванията показват, че консумацията на твърде много захар с течение на времето може да състари кожата ви по-бързо, да причини възпаление, да увеличи риска от диабет тип 2 и да увеличи риска от смърт от сърдечно-съдови заболявания. Проучване на 430 000 души, публикувано в International Journal of Cancer, е установило, че яденето на твърде много захар е свързано с увеличаване на заболеваемостта от рак на червата и хранопровода. Консумацията на много захар с течение на времето също е свързана с ускоряване на стареенето на клетките.

Ако не харесвате черно кафе, добавете към него малко обезмаслено или растително мляко. Това определено е по-добър вариант от сладката сметана или захар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 начина да накарате парфюма си да ухае през целия ден

Имате ли това в кухнята си - тези неща привличат пари

Могат ли лютите чушки да са полезни за организма ни

Чесънът като чудо на природата: Неочакваните ползи за здравето

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 10 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 10 май /валутен калкулатор/

Гордън Рамзи открива най-високия ресторант в Лондон

Кои комплименти си мечтае да чуе всяка жена?

Тези 6 биохакинг техники ще забавят стареенето

8 гениални лайфхака със сапуна за пране от миналото, които са полезни и днес

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com