Как да бъдете по-продуктивни на работа чрез грижа за себе си

1227
Как да бъдете по-продуктивни на работа чрез грижа за себе си
Снимка: iStock

Ето някои общи насоки за това как да се грижим по-добре за себе си. Използвайте тези, които резонират с вас и се надяваме, че другите ще ви дадат идеи за вашето собствено вдъхновение:

1. Спрете да бъдете толкова строги към себе си

Често работя с ръководители и собственици на фирми, които въпреки успехите си са ужасно строги към себе си и това им пречи да разгърнат пълния си потенциал. Те почти винаги са по-добри, отколкото си мислят, и всички знаят това, освен тях. В най-добрия случай те се сдържат, защото смятат, че трябва да направят повече или да постигнат нещо друго (повече обучение или друга степен например), преди да могат да се насочат към по-големите договори, клиенти, назначения или повишения. И те саботират себе си с всичките си негативни нагласи и съмнения. 

2. Разберете емоциите си.

Емоциите ви трябва да работят за вас, а не срещу вас, но твърде често това не е така за повечето хора.

Има само две чисти емоции: любов и страх. Всички емоции като благодарност, щастие и вълнение се коренят в любовта, а всички „негативни“ емоции като гняв, вина и ревност се коренят в страха. Емоциите могат да бъдат полезни инструменти, които да ни помогнат да се учим в живота. Например, емоцията за вина е полезна, защото ни дава да знаем, че сме направили избор или сме участвали в поведение, което не е в съответствие с нашите основни ценности.

Не обичаме да се чувстваме виновни, така че е по -малко вероятно да се включим отново в това поведение и това е положителна употреба на отрицателна емоция. Това означава, че когато прекалявате с емоцията на вина, тя ви задържа и създава смущение, защото източва енергията ви и ви държи в миналото, независимо дали това „минало“ е след пет минути, пет дни или пет години.

3. Вашият дом може да е вашият замък, но офисът ви трябва да бъде вашият апартамент.

Може да не го притежавате, но това е вашето пространство и трябва да го третирате като такова.

Въпреки че не правите основен ремонт на апартамент, вие се опитвате да го направите "свой" и той да отразява най -добрата част от вас. Същото трябва да важи и за вашия офис.

Това не означава, че претрупвате семейните си наследства и дрънкулките, които ви е изпратила майка ви, но офисът ви трябва да има няколко добре подбрани смислени и вдъхновяващи неща, които да ви държат концентрирани върху това защо сте там и какво е важно за вас.

Независимо дали става въпрос за награди и грамоти, които сте получили за добре свършена работа, символични спомени от успешен проект, или снимки на хора, които ви интересуват, или момент във времето, който е имал значение за вас, трябва да имате неща, които ви карат да се чувствате свързани и вдъхновени.

4. Отнасяйте се с времето си така, както с всеки друг ценен невъзобновяем ресурс-защото е такъв!

В началото на всеки ден, направете списък с 3-5 неща, които не подлежат на договаряне, които искате да постигнете. Уверете се, че това е разумен списък и след това позволете това да бъде рамката за вашия ден. Твърде лесно е да се разсейвате и да прескачате напред-назад между имейли, телефонни обаждания и „изскачащи“ срещи. Тъй като започвате деня със списъка, става по -лесно да видите кога денят се отдалечава от вас и ви помага да не спирате.

Увереността е страничен продукт на постиженията, така че когато всеки ден постигате важните неща, увереността ви расте и засилва добрата грижа за себе си.

5. Култивирайте солидни взаимоотношения и инвестирайте в тях

Тъй като толкова много от това, което ни се случва пряко или косвено, е тясно свързано с нашите взаимоотношения, от съществено значение е да имаме здрави и подкрепящи отношения.

Качеството на вашите взаимоотношения може да направи или да прекъсне кариерата или бизнеса ви, така че важността не може да бъде надценена. Изградете екипи от хора, които се подкрепят един друг и имат общи цели и визия, защото никой не може да се справи сам. Ще има моменти, когато се нуждаете от подкрепа, а след това ще има моменти, когато и другите ще имат.  Добрите екипи осъзнават това, без да им бъде казано. Направете всичко възможно, за да се обградите с хора, които дават положителна енергия и са вдъхновяващи. Прекарването на време с хора, които харесвате далеч от работа, помага за изграждането на силни взаимоотношения чрез споделен опит и ви позволява да се опознаете лично. Бъдете наясно и се предпазете от хора, които изразходват енергия ... оплакващи се, обвиняващи и тези, които се занимават с негативно поведение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com