Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да декорираме дома си за Коледа според фън шуй?

22 декември 2021, 13:00 часа

Коледа е най-вълшебният и магичен момент от годината. Нека ви разкажем за няколко съвета как да декорирате своя дом според фън шуй за празника.

Ако слагате коледни лампи и гирлянди на елхата, прозореца или стената, може да ги декорирате така, че оприличават усмивка. Обратната им форма създава чувство на тъга. Добре е тази декорация да бъде поставена на нивото на очите ви, за да повлияе положително на настроението ви. Правете декорации в зелен цвят, като част от тях е венецът от борови клончета, като според фъншуй зеленото влияе благоприятно на оздравителните процеси в организма, когато сме болни. Този цвят намаля стреса и създава усещане за спокойствие и хармония.

Може да балансирате яркото червено в украсата на дома ви със зелени клонки, като си направите венец от тях или си закупите готов. Поставете го да украсява входната врата, което ще спомогне за премахването на негативна енергия и в дома ви ще влезе щастие и късмет. Няма как да забравим и коледната звезда. Това цвете може да донесе чудеса и вълшебство във вашия дом, ако го отглеждане. Намалява негативната енергия, напрежението и стреса, като според фън шуй, ако го поставите в кухнята, ще ви донесе късмет и пари през настъпващата година.

В коя част на къщата да сложите коледното дърво?

Според фън шуй най-добре е да сложите вашата елха в източната част на дома ви, ако искате да привлечете здраве в семейството ви. Ако желаете пари и изобилие в дома ви, поставете го в югоизточната част, а за просперитет – в южната. Ако поставите коледното си дърво в източната част на къщата ви, това място отговаря за вашата работа и професионална кариера. Добре е да го украсите със сини, червени или бели гирлянди. Ако пък го сложите в североизточната част, там е зоната на самоусъвършенстването.

Тогава го украсете с играчки с червен, розов, жълт цвят.  Югозападната част на дома е свързана с любовните взаимоотношения. Отново може да поставите коледни играчки в червен или жълт цвят. Западната част пък е отговорна за  креативността. Поставете на елхата украса със сив или бял цвят. Не бива да пропускаме и за коледните свещи. Те помагат за запазването на чистата и ясна енергия, подхранваща дома ви. Свещите са един от методите за запазване на тази енергия според вярванията на фън шуй. Могат да бъдат поставени навсякъде в дома ви, за да се пречисти енергията. Поставете ги в красиви  коледни свещници, за още повече настроение.

За създаването на допълнителна позитивна енергия във вашия дом може да използвате и етерични масла. Въздухът в стаята, е допринасящ за здравето ни, доброто настроение и спокойната атмосфера на дома. За да повишите коледното настроение може да добавите канелени, мандаринени, лимонови, ванилиеви или карамелени аромати. Поставете ги в ароматна лампа, а също може да ги прибавите и към топлата вода във ваната.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес