Как да държим паяците и другите гадинки далеч от дома?

14206
Как да държим паяците и другите гадинки далеч от дома?
Снимка: manfredrichter / Pixabay

Всички видове буболечки и паяци не са никак приятни, но обитавам много от нашите домове. Различните препарати, които използваме за да можем да ги премахнем, често могат да навредят на любимците ни и дори децата и околната среда. Как можем да предпазим нашия дом от подобни гадинки, без използването на такива химикали, използвайки естествен тип продукти, които хем да бъдат безопасни хем ефективни? Нека разберем  в тази статия.

Развъдете калинки във вашата градина

Учените изследваха отровата на Черната вдовица

Черната вдовица е вид паяк, обитаващ Северна и Южна Америка. Нейната отрова е много опасна, тъй като съдържа невротоксин, наречен &alph...

Калинките са едни чудесни насекоми, които е добре да бъдат развъдени във вашата градина. Те елиминират храната, използвана от другите насекоми, като ги принуждават да потърсят убежище на друго място. Може да бъдат използвани и билки и цветя като кориандъра, копъра, резенето, кимиона, вратигата, белия равнец, здравеца, за да примамим калинките в нашата градина.

Можем да използваме и масло от мента за да изплашим вредителите. То е много силно и ефективно като средство за отблъскването на насекомите. То това може да предизвика и дразнене на кожата при някои хора и техните любимци. За да избегнем това, е добре да смесим ментовото масло с вода и да го разредим. Можем да напръскаме с тази смес местата, където забелязваме появата на паяци  и подобни.  Можем да напръскаме своите врати и прозорци, за да предотвратим влизането на буболечки в къщата ни. Може да си направим и спрей от масло от евкалипт и вода и да направим същата процедура.

Натурален спрей против вредители

Може да си направим и натурален спрей за да отблъснем вредителите. За тази цел смесваме малко ябълков оцет, олио, чер пипер, течен сапун в шише със пръскало. После можем да напръскваме с този разтвор прозорците си всекидневно, както и вратите и первазите, докато насекомите не изчезнат от дома ни.

Да си вземем котка у дома

Разплетоха мистерията на паяжината

Изследователи от университета Джонс Хопкинс са открили точно как паяците създават своите паяжини. Учените са използвали нощно виждане и...

В природата на всяка котка е да бъде хищник. Те могат да прогонят насекомите и вредителите. Ако у дома ни има котка, гризачите и насекомите няма да припарят до него.

Засаждане на кедрово дърво в двора

Аромата на кедър е нещо, което повечето насекоми не харесват. Ако засадим такова дърво или наръсим малко талаш от него покрай дома ни около тревните площи, това ще гарантира, че насекомите няма да посмеят да влязат у дома. Също така можем да смесим вода и кедрово масло и да напръскаме около къщата.

Поставяне на кори от цитруси у дома

Свежият аромат от цитруси е нещо, което също не се харесва на насекомите. Може да използваме корите на всички видове цитрусови плодове за които се сетим. Поставяме ги близо до вратата, прозореца, рафтовете и подобни места, които подозираме, че са достъпни за насекоми. Добре  е подменяме корите на всеки две денонощия с нови.

Изгонете паяците от дома си веднъж завинаги с тези трикове!

Многокраките ни съквартиранти, които определено не плащат нужния наем, за да живеят заедно с нас под един покрив, определено могат да б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво поведение веднага издава ревнивия мъж?

Сиренето в големи количества е вредно за панкреаса

Най-мъдрата японска притча за спомените

Най-силното стихотворение посветено на синовете

Любовен съвет за всяка зодия за 14 май 2024

Таро хороскоп за 14 май 2024

Изследователи дават отговор на въпроса: Можем ли да се научим на търпение

Тези зодии са истински медиуми

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 14 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 14 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно