Как да инвестираме свободните си пари, за да ги спасим от инфлацията?

10510
Как да инвестираме свободните си пари, за да ги спасим от инфлацията?
Снимка: Unsplash

Как можем да запазим своите спестявания във времена на инфлация? Това е основен въпрос, който много хора си задават. Някои от тях си купиха жилища, други избраха да построят своя къща, а трети се оглеждат за алтернативни начини за съхранение на стойността на своите средства.

В тази статия няма да ви дадем финансови съвети и материалът не бива да се разглежда като такъв, но ще ви запознаем с няколко интересни алтернативи, в които може да сложите своите средства. Те изискват много добро проучване и познаване на спецификите на пазара, за да вземете най-правилните инвестиционни решения. Винаги е добре да се консултирате със специалист, преди да направите покупка. Поне така разсъждаваме ние. 

Три стъпки към лична финансова стабилност

Какво можем да направим, за да си гарантираме финансова стабилност? Има три универсални стъпки, които могат да ни донесат това. Най-важ...

1) Акции 

Първата алтернатива на банковите депозити и недвижимите имоти са акциите. Можете да вложите своите средства в различни компании през инвестиционен посредник. Има някои, които са с огромни цени и доказан ръст назад, докато други са с по-малка стойност, но не се знае дали ще се представят добре. Това, което е сигурно е, че тук имате добър потенциал за възвращаемост при правилен избор. Освен това може да печелите от акции не само от тяхното повишаване в цената, но и от дивидент. 

2) Криптовалута

Материята тук е изключително необятна и сложна, а често противоречи на всякаква пазарна логика. Криптовалутата е нещо, което не е особено познато на масовите хора у нас, но е интересно да се види, че и това навлиза като инвестиционна възможност. Има някои доста познати валути, които са от години на пазара и такива, които сега настъпват, но не се знае дали ще просъществуват. Трябва да внимавате, защото има много проекти, които са чиста измама. Наскоро още един такъв беше разкрит и доста хора бяха загубили парите си, но беше твърде късно. 

3) Скъпо уиски или вино

Как да разпределим месечния си бюджет така, че да можем да инвестираме?

За добро или лошо, много хора имат обърната концепция относно това как да отделят пари за инвестиране. В умовете на повечето хора нещат...

Може да ви се струва странно, но има хора, които имат много ценни колекции от вино или уиски. Това се оказва интересна инвестиция, която повишава своята стойност във времето. В крайна сметка е добре да се консултирате със специалисти, които познават материята и могат да ви дадат ценен съвет. Не е изключено в България въобще да не можете да закупите подобни неща. 

4) Изкуство

Още един по-специализиран вид инвестиция, която може да направите. Изкуството е област, в която много хора по света инвестират парите си, като в последните месеци хит стана модерното изкуство от порядъка на NFT, което се базира на блокчейн технологията. Проучете добре тези опции и говорете с някой, който има познания и възможност да ви консултира добре. 

Инвестициите на средства са правилна стъпка, която трябва да се направи внимателно, след много проучване и четене. Риск винаги има, но ако ходовете ви са добре обмислени, то крайният успех изглежда вероятен. 

ТАЗИ СТАТИЯ НЕ Е ФИНАНСОВ СЪВЕТ!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Кога ставаме стари: Интересно изследване

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Таро хороскоп за 29 април 2024

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Страстната седмица започна: Много силна молитва към нашия Ангел Пазител

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com