Как да изравним тена на кожата по естествен начин?

1409
Как да изравним тена на кожата по естествен начин?
Снимка: iStock/Guliver

Бобови растения, цитрусови плодове, ябълки, храни, богати на омега-3. Перфектната кожа, благодарение на природните средства и без да се налага да се запасявате с промишлени продукти, се постига преди всичко на масата - знаейки, че дори определени рецепти, като тази с яйце, супена лъжица зехтин и една с акациев мед, могат да дадат изключителни резултати.

Има много продукти на пазара, някои от които са много скъпи, за да постигнете перфектна кожа. Кремове, които обещават чудотворни резултати, но които не винаги са необходими. В кухнята или в градината често можем да намерим съставки, които ни позволяват да приготвяме напълно естествени средства и почти безплатно да имаме кожа без несъвършенства, сияйна и здрава, с равномерен тен. Помислете само за тиква, домати, спанак, ябълки и много други храни.

Не ви трябва дерматолог, 7 начина да спрете сами остаряването на кожата

Първата стъпка в избора на най-добрите средства за нашата кожа е да я познаваме. Всеки от нас има свой собствен тип кожа, нека видим характеристиките на всеки:

Нормална кожа: това е, което всеки би искал, изглежда естествено, компактна и гладка. Сред най-подходящите природни продукти за поддържане на необходимата степен на хидратация са зехтинът, алое вера, метличина и лайка.

Мазна кожа: изглежда лъскава и мазна на допир, затова трябва да се нормализира с помощта на балансиращи себуми, но не и с агресивни продукти. В природата за тази цел са много полезни розмарин, градински чай, конски кестен и репей.

Суха кожа: склонна е към напукване и опъване. Препоръчителните продукти трябва да са питателни, например пчелно млечице или натриев лактат.

Комбинирана кожа: това е най-често срещаният тип кожа, тя е мазна в Т-зоната (нос, чело и брадичка) и суха в останалите зони. Трудно е да се лекува, тъй като избраните продукти трябва да посредничат между хидратацията и контрола на излишния себум. За лечение на този тип кожа се препоръчват краставица, червени водорасли и лайка.

Нечиста кожа: това е кожа, която се нуждае от много грижи, тъй като се характеризира с черни точки и пъпки, поради което трябва постоянно да се почиства.

8 тайни на красивата кожа, които дори дерматолозите няма да ви кажат

Перфектна кожа

Когато имате проблеми с кожата или когато като цяло целта е да получите кожа, която е красива на вид и на допир, не трябва да забравяме, че излекуването всъщност идва отвътре, затова е важно да се грижите за диетата си.

Приемът на правилното количество витамини е от съществено значение за постигането на тази цел. Ако не е възможно да ядете добри количества храни, богати на витамини, можете да използвате естествени хранителни добавки, които са извлечени от истински плодове и зеленчуци и помагат за балансиране на диетата.

Някои храни са по-полезни от други:

Зеленият чай е детоксикиращ и помага за предотвратяване на акне, а също така може да се използва върху лицето, за да овлажни кожата и да я направи тонизирана и сияйна.

Бобовите растения са богати на витамин B и подпомагат регенерацията на клетките.

Доматите, чушките и морковите имат антиоксидантни свойства и предотвратяват стареенето на кожата. Освен това наличието на бета-каратон намалява зачервяването в резултат на излагане на слънце.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com