Как да изваждаме "по-чисти" съдове от съдомиялната

2880
Как да изваждаме "по-чисти" съдове от съдомиялната
Снимка: iStock/Guliver

Нищо не е по-неприятно от това да отворите съдомиялна машина след цикъл и да откриете, че всичките ви съдове са все още мръсни. В повечето случаи това е така, защото самата съдомиялна машина се нуждае от почистване, така че измиването на нейните части и интериор трябва незабавно да подобри нейната производителност.

Правилното зареждане на машината също така ще гарантира, че всички повърхности получават необходимото внимание.

Измиване на вашата съдомиялна машина

Нещата, които можете да измиете в миялната, но не знаете

Вече знаете, че можете да заредите съдомиялната си машина с всякакви тигани, тенджери и кухненски джаджи и да ги накарате да излязат бл...

Почистете дренажния филтър. Мръсотията от вашите мръсни чинии не изчезва магически, след като стартирате цикъл на съдомиялната. Уверете се, че филтърът не е пълен с боклук от последния цикъл. Ако е така, проверете ръководството за това как да го премахнете. След това просто го измийте в мивката с малко сапун и гъба, изплакнете сапунената вода и го поставете обратно на мястото.

Запушеният филтър е един от най-честите виновници за съдовете, които излизат мръсни след цикъл. Това е така, защото мръсната вода от последния цикъл не е изтекла напълно. Това означава, че измивате следващата партида със същата гадна вода.

Ако филтърът ви изглежда наистина мръсен, след като го извадите, може да го накиснете в гореща вода и сапун за съдове за един час. Освен това, вместо гъба използвайте нещо по-абразивно, като четка с найлонов косъм.

Изчистете задръстванията от пръскащите рамена. Подобно на филтъра, запушено пръскащо рамо може да намали производителността на вашата машина. Това е така, защото запушванията ще блокират прясната вода, която би трябвало да мие чиниите ви. Проверете ръководството за това как да отделите пръскащите рамена. След това, след като ги изкарате, вижте всички дупки по всяко рамо, за да се уверите, че са чисти. Ако са задръстени:

Грешките, които допускаме при използване на съдомиялна

Съдомиялните вече са станали част от живота ни, днес те са неразделна част от съвременната кухня. За да използвате съдомиялната машина ...

Използвайте стоманена тел, кабел или дори телена закачалка, за да извадите запушването. След това почистете бързо дупката с конец.

Следвайте това, като ги накиснете в безцветен оцет. Това ще разгради всяко замърсяване, кейто не може да премахне с конец.

Измийте уплътненията на вратите. С течение на времето около вътрешността на главната врата ще се натрупа боклук, както и по гуменото уплътнение. Това може да причини неприятна миризма, така че почистете бързо вратата и уплътнението. Избършете ги с влажна кърпа или хартиени кърпи. Направете същото и със сапунената врата вътре в машината.

Пуснете празен цикъл с оцет. След като почистихте по-отдалечените места, където обичат да се крият боклуци и мръсотия, почистете машината си основно. Просто изсипете чаша (237 ml) дестилиран безцветен оцет в дъното на машината. След това започнете нормален цикъл на измиване и оставете съдомиялната да се почисти сама.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Намислете си число от 1 до 20 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за май месец

Таро хороскоп за месец МАЙ за всяка зодия

Изследователи: Лимбалните кръгове са добър показател за сърдечносъдовото здраве

Изследователи: Използването на белина е свързано с по-голям риск от смъртоносно белодробно заболяване

Има ли безценно цвете и кои са най-скъпите цветя в света

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Стихотворение за 30 април 2024
Стихотворение за 30 април 2024

"Те сега си отива"   Тя сега си отива, още днес си отива.   Тази рокля е тъмна и така й отива. Тя е малка и хитра - на лисичка прилича, но...