Как да намалим влагата вкъщи?

6318
Как да намалим влагата вкъщи?
Снимка: iStock/Guliver

Излишната влажност в дома ви може да се превърне в проблем. Къща, в която има излишна влажност, е предразположена към появата на мухъл и неприятни миризми, които намаляват качеството на живот на живеещите в нея. И не само че влажността причинява дискомфорт, но и в някои случаи може да бъде причина за респираторни усложнения.

Достатъчен ли е влагоуловител за разрешаване на тази излишна влажност? Разбира се, в някои случаи обезвлажнителите са валидна алтернатива, но е много по-добре да предотвратим тази излишна влажност, като просто променим някои от навиците, които имаме и които допринасят за повишаване на влажността.

Не сушете дрехи вътре в къщата

Как да се справим с влагата и мухъла в гардероба

Мухълът започна да се появява в гардероба ви, как да се отървете от него бързо? Има няколко правила, които можете да следвате, за да н...

Дрехите, които са мокри и се сушат на закрито, са източник на влага. Може да мислите, че не е толкова сериозно, но излишната влажност се появява в резултат на натрупването на действия, така че най-добрият начин да се преборите е да действате.

Ако имате възможност да закачите дрехи извън къщата, ще бъде много по-добре. Във вътрешен двор би било идеално, но ако не, винаги можете да го поставите на прозорец. Друг вариант е да използвате сушилня, въпреки че очевидно това вече предполага разход на пари, които не всеки е в състояние да даде.

Без растения в къщата

Обичаят стайните растения да са част от декорацията на дома е доста разпространен. Но ако има проблем с излишната влажност, ще е необходимо да се преразгледа продължаването на декорирането на къщата с растителност, тъй като непрекъснатото напояване, което изискват, само ще влоши ситуацията с влажността.

Ако не искате да се откажете от декорирането на къщата си с растения, не е нужно да ги премахвате. Можете да замените някои с изкуствени растения, или ако това не ви допада, с растения, които не се нуждаят от толкова много вода.

С тези трикове влагата и мухълът ще изчезнат от дома ви

Почистваме банята, поставяме сушилнята на балкона и избираме дишащи довършителни материали, за да се отървем от влагата и да предотврат...

Правилно контролирайте вентилацията

Един от начините, по които влажността не се установява в околната среда, е да се поддържа добро ниво на вентилация в къщата. Отварянето на прозорци на противоположни места в къщата предизвиква течение и затруднява утаяването на влагата в дома.

Използвайте въздушни аспиратори

Практически всички модерни кухни имат абсорбатор. Е, ако е инсталиран, защо да не се възползвате от него? По време на готвене се генерира голямо количество водна пара, която, ако не се използва абсорбаторът, ще се утаи в околната среда.

Нещо подобно се случва и в банята. Може би, ако го нямате, трябва да помислите за инсталиране, а ако го имате... използвайте го!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com