Как да намерим любов след 50 години: 10 лайфхака

3143
Как да намерим любов след 50 години: 10 лайфхака
Снимка: iStock

Никога не е късно да развиете социалните си връзки – дори и да сте прекрачили прага на епохата табу. Да признаеш пред себе си, че искаш да намериш повече приятели или че се чувстваш самотен, не е лесно, но е голяма стъпка към намирането на щастие. Човек трябва само да разбере, че любовта след петдесет години също е възможна: много жени дори отбелязват, че именно на тази възраст са се научили да се наслаждават на отношенията и животът им е придобил по-голяма хармония. 

За тези, които търсят романтична връзка в по-късен живот, но са скептични към онлайн запознанствата, активното участие в приятелски социални мрежи ще бъде полезно. Посещението на различни събития, поддържането на хобита и постоянната комуникация увеличават шансовете за започване на нов роман. Не се притеснявайте да установявате контакти с колеги и познати от професионалната сфера - това също може да стане основа за приятелство или романтика. Ето какви са стъпките, които трябва да предприемете, за да намерите сродната си душа, ако възрастта ви е малко над четиридесет.

Анализирайте социалния си живот и определете стратегия

За да получите ясна картина на вашата социална среда, създайте диаграма, показваща всички, които познавате, и подчертавайки тези, които харесвате. Не забравяйте да включите тези, които цените, но сте загубили връзка с тях. Възстановете контактите с тях чрез имейл, съобщения, социални мрежи. Може би любовта на живота ви е много по-близо, отколкото предполагате.

Любов в залеза на живота, която идва в точното време

Бъдете отворени за покани

Приемете всички предложения за посещение на събития, независимо дали професионални срещи или социални/социални събития. Отказът да присъствате поради умора или апатия може да изглежда привлекателен, но проактивността е важна за разширяване на мрежата ви, или в крайна сметка може да останете непоканени. Сдобийте се с навика да се съгласявате с всички предложения и започнете да водите богат социален живот. Вашата сродна душа може да ви очаква на най-неочакваното място.

Учете отново

Вземете курсове и класове, които отговарят на вашите интереси. Няма нужда да се стремите да получите ново висше образование - достатъчно е да се включите в образователни програми, чието разнообразие днес е извън класациите. Онлайн курсове с дискусионни групи, клуб за четене или езиков кръг също могат да бъдат път към нови знания и познанства.

Присъединете се към спортен клуб

Спортуването или редовните упражнения са полезни сами по себе си, но могат да бъдат и възможност за укрепване на социалните връзки. Дори и да не намерите близък приятел във вашата група за бягане, пак ще се радвате на подобрена физическа форма и цялостно благосъстояние. Кой знае, може би треньор или партньор за упражнения ще прояви особен интерес към вас?

Вземете си куче

Самотните дами, които търсят партньор в живота, често са съветвани да си вземат куче. Това правило работи за всяка възрастова категория. Кучето ще бъде отличен помощник при намирането на нови познанства или приятелства, защото присъствието му често стимулира комуникацията между непознати. Можете да намерите нови приятели по време на ранна разходка, докато чакате среща с ветеринарен лекар или когато някой иска да погали четириногия ви другар на улицата. Все пак не вземайте животно само за тази цел - не забравяйте, че това е живо същество, което се нуждае от любов и постоянна грижа.

Разгледайте местни събития

Активно използвайте интернет ресурси и социални мрежи, за да получите информация за събития, които се случват във вашия район. Може да имате хоби клубове, организации и събития, които привличат вниманието ви. Не се притеснявайте да посетите събитие или празник, дори ако никога преди не сте го правили. Започнете разговор с някой, който може да стане ваш нов познат, и се задълбочете в проучването на социалния живот и дейностите, в които бихте могли да участвате.

Включете се в доброволчески дейности

Доброволчеството е чудесна възможност не само да споделите уменията си, но и да създадете приятели. Ако професионалният ви живот е приключил или работната среда изглежда твърде статична, потърсете благотворителни организации, които се нуждаят от вашата помощ, и се присъединете към тях като доброволец. Това ще ви позволи да изградите приятелства както в самата организация, така и сред тези, на които помагате.

Защо намирането на истинската любов е толкова трудно

Открийте хоби клуб

Прекарването на времето сам може да бъде много скучно. Много по-интересно е да отидете на такива места в компанията на съмишленици. Намерете клуб, който отговаря на вашите интереси, присъединете се към екипа и предложите да отидете на вечеря или да изпиете коктейл заедно. Потърсете местни общности, които приветстват необвързани и са отворени за нови членове.

Не се страхувайте от отхвърляне

Ако срещнете отказ при предложение за среща или присъединяване към общност, не драматизирайте ситуацията. Няма нужда да анализирате причините за неуспеха - просто поканете някой друг. Продължете да участвате в събития и да откривате нови неща - накрая определено ще срещнете онези, които ще се радват да бъдат във вашата компания.

Не се изолирайте

За да намерите нови приятели или любов, е важно да сте отворени и внимателни към другите. Не се фокусирайте само върху себе си – проявете интерес към живота на другите. Както е казал Дейл Карнеги, можете да създадете повече приятели за няколко месеца, като проявявате интерес към другите, отколкото за няколко години, като се опитвате да привлечете вниманието към себе си. Веднага щом се съсредоточите върху това да станете най-добрата версия на себе си, хората веднага ще бъдат привлечени от вас - може да звучи изтъркано, но това е законът на Вселената.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога се боядисват яйца за Великден 2024?

Как да си направим мицел за печурки?

5 неща, които ще издадат същността на кавалера ви на първа среща повече от думите

Повишен риск от излагане на токсични метали може да предизвика пушенето на вейп, установява проучване

Колко е дълъг тунелът под Ламанша

5 правила за отслабване без излишен стрес

Как е истинското име на Джордж Оруел

Внезапен прилив на сили и още 5 феномена, които се случват на човек преди края му

Кой е най-големият град на остров Гренландия

Кой е най-големият град в Шотландия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com