Защо намирането на истинската любов е толкова трудно

4007
Защо намирането на истинската любов е толкова трудно
Снимка: iStock

Намирането на истината любов невинаги е лесно. Всъщност в днешно време може да изглежда дори невъзможно. Свикнали сме да обвиняваме външни обстоятелства за неуспеха си на любовния фронт и не осъзнаваме, че причината е в нас самите. Ето няколко причини, поради които връзките ви се разпадат и не срещате вашата сродна душа:

Не сте наясно със себе си

Когато човек не е наясно със себе си, това може да му причини големи главоболия и в създаването на щастливи партньорства. Човек, който не знае какво иска, никога не може да намери щастието, винаги се сравнява с другите и се чувства изгубен. Партньорите му никога не са достатъчно добри.

Не знаете какво търсите

Любовната химия, без която няма как да имате здрава връзка

Със сигурност сте чували, а може би и изричали израза „между двама души трябва да има химия, за да се получат нещата“. Оназ...

Друга причина да не намирате любовта е, че нямате идея с какъв партньор бихте се чувствали добре. Това може да се дължи на малък опит с връзките, лошо себепознание и комплекси. В крайна сметка, дори и партньорът ви да е страхотен човек, ако той не ви предлага това, което търсите, вие няма да сте щастливи.

Подхождате към партньора си като дете

Много хора страдат в романтичните си отношения, защото се държат детински. Те предявяват спрямо партньорите си претенции, които са имали към своите родители. Само че половинката ви не е длъжна да удовлетвори всички тези потребности, а и понякога не може. В резултат на това се чувствате нещастни и неудовлетворени.

Избивате комплекси през партньора си

Някои личности започват връзка с даден партньор, защото той ги кара да се чувстват по-успешни пред света и компенсира това, което те самите не могат да постигнат. Например  встъпват в брак с човек с престижна професия и висока заплата, който обаче не ги привлича особено. Рано или късно такива лица се чувстват нещастни от избора си.

12 неща, които мъжете винаги забелязват в жената

Психолози разкриха на кои 12 неща в жените, мъжете винаги обръщат внимание. 1. Усмивката Вашата лъчезарна усмивка казва на целия свят...

Страх ви е от самотата

Хората понякога се впускат във връзка с крайно неподходящ човек, защото ги е страх, че ще останат сами. И ако в началото различията не ги дразнят толкова, с времето започват да стават непреодолими. Ето защо е важно човек добре да осмисли избора си преди всяко партньорство. Прибързването може да ви остави с разбито сърце.

Още не сте се сбогували с миналото

Ако все още имате чувства към предишен партньор, не бива да започвате нова връзка. Иначе има риск да не ви се получат нещата, а заедно с това да нараните и нова си половинка. Изчистете съзнанието и сърцето си и тогава се впуснете в ново романтично приключение.

За да намерите истинската любов, трябва първо да изпитвате голяма обич към самите себе си. Любовта не трябва да ви е фиксидея или единствен смисъл на живота ви. Научете се да бъдете щастливи сами и тогава ще срещнете своята перфектна половинка, която ще ви направи живота ви още по-хубав.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com