Как да не изглеждате по-стари, отколкото сте?

1698
Как да не изглеждате по-стари, отколкото сте?
Снимка: iStock

Разбира се, няма оригинална рецепта за еликсира на младостта. И датата на вашия акт за раждане няма да се промени, ако следвате нашите съвети. Те обаче ще ви накарат да изглеждате по-млади, отколкото сте в действителност. Експерти от света на козметологията са изследвали факторите, по които хората оценяват възрастта на другите, и се оказва, че най-често вниманието ни е концентрирано предимно върху кожата. Следните правила ще ви помогнат, ако искате да запазите кожата си млада и не искате да изглеждате по-стари, отколкото сте в действителност.

Лошите навици - враг номер 1

Всеки от нас е наясно за опасностите от алкохола и тютюнопушенето. Те наистина могат да ви помогнат да се почувствате по-добре, да се отпуснете в непозната компания и т.н. Но също така визуално ви добавят допълнителни години. Многобройни проучвания като цяло показват, че тютюнопушенето е основната причина за преждевременното стареене. Ако пушите или пиете често, кожата ви се дехидратира, колагеновите влакна губят своята еластичност - оттам се появяват преждевременни бръчки. В допълнение, лицето се подува от алкохола, което добавя визуална пълнота и съответно възраст.

9 напитки, които ви поддържат млади

Особено внимание трябва да отделите на - шията, ръцете и деколтето

Тези три зони са основният показател за възрастта. В крайна сметка можете да инжектирате ботокс, филъри в лицето си и накрая да направите блефаропластика, повдигане. Но възрастта ви все още ще се издава по шията, деколтето и ръцете, особено раменете. Затова им обърнете специално внимание. Вашият навик трябва да включва не само нанасяне на крем върху лицето, но и цял комплекс от грижи за тялото. Използвайте овлажнителни кремове за определени зони (това е важно, защото различните области на кожата имат съответно различни мастни слоеве и кремовете трябва да са с правилната текстура). И не забравяйте да нанесете слънцезащитен крем не само върху лицето, но и върху цялото тяло. Дори да не сте на плажа, а в града.

Прическите, които състаряват

Защитете кожата си от слънцето

Това правило, разбира се, изобщо не означава, че трябва да избягвате слънцето и никога да не се появявате на плажа. Тази препоръка е по-скоро за целесъобразността на силния тен, особено в солариум, както и за слънчевите бани без подходяща защита. Кой крем има най-добър SPF? Вземете колкото по-висок е индексът, толкова по-добре, няма да сбъркате! Като цяло експертите препоръчват в града SPF 25, а на плажа - поне SPF 30. В противен случай кожата ще стане отпусната от слънцето, колагеновите влакна бързо ще загубят еластичност и ще се появят нови бръчки. 

Наспете се

Ако спите поне осем часа, кожата ви ще ви благодари за това. Факт е, че при сънлив човек производството на хормон на растежа е рязко намалено и кожата ни се нуждае от него за процеса на възстановяване и "ремонт" на клетките. Без това кожата губи своя тонус. Под очите се появяват тъмни кръгове или торбички. Човешкото тяло се нуждае от 7-8 часа здрав спокоен сън всеки ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището
Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Някои думи могат да разгневят починалите и да ви изпратят неприятности и проблеми. Гробището е свещено място, на чиято територия трябва да се спазват...