Прическите, които състаряват

22526
Прическите, които състаряват
Снимка: Engin Akyurt / Pixabay

Всяка жена е в непрестанно търсене на най-подходящата за нея прическа. Тази, която и дава ослепителен чар, тази, която я прави да изглежда по-млада. Често обаче се допускат грешки, които водят до обратното... състаряване.

Ако искате това да не се случи и с вас, определено трябва да зачеркнете тези застаряващи прически от списъка си. Става дума за определени форми в косата, които ви състаряват (дори и да не сте по-възрастни) и дори отнемат чистотата и подредеността на външния ви вид. Разберете какви са те и проверете как да ги трансформирате с малки разлики.

1. Изразени слоеве

Какво ново при прическите и грима за новата 2022 година?

Новата година идва с неочаквани модни тенденции и интересни решения при прическите и грима. Безупречно подредени коси или нестандартни ...

"Тежките" слоеве са не само нещо от миналото, но и ви карат да изглеждате по-възрастни! Това е така, защото косата изглежда разхвърляна, без много грижи и със стар стил (не винтидж, не се бъркайте тук). Ако искате да носите слоеве без риск да изглеждате по-стари, изберете тези прически, които са мащабирани и краищата се "крият един друг".

2. Прави ресни

Напълно правата коса и правия бретон, който заема (почти) цялото чело не са опция, когато търсите как да изглеждате по-млади. Ъгловатите форми втвърдяват чертите на лицето и подчертават бръчките или онези признаци на възраст, които искаме да скрием. Тук опцията е да изберете странични ресни и много меки вълни. Вие сами ще видите разликата! И тези около вас!

3. Много дълга коса

Кажете сбогом завинаги с тези гриви, които преминават границата на изключително дългата коса. Ако слезе под талията, бъдете сигурни, че ви състарява! Каква е причината? Косата изглежда сякаш не е подстригана от години (въпреки, че не е така) и придава тотално неподреден вид. 

Трите класически лесни прически, с които винаги ще изглеждате стилно

Дълга коса Косата под раменете, класическата обикновена дълга коса, винаги изглежда добре. Тя визуално удължава овала на лицето и го п...

4. "Прилепнали" прически

Позоваваме се на тези, които са ясно залепнали /поради непoдходяща козметика, гел/ в различните части на дължината, за да премахнат обема. Това, което тази техника произвежда е повече лекота, но по-малко изобилна грива, която несъзнателно ви доближава до образа на "по-стара". Освен това, ако техниката не е направена правилно, има вероятност да се появят разделени краища. Премахнете ги!

5. Изрязване с много пластове

Късите, накъсани прически или тези, които имат твърде много нива, карат косата ви да изглежда мършава /да, буквално както го прочетохте/, старомодна и неравна, като привидно ви кара да изглеждате с години по-възрастни. В този случай късата коса не "добавя" години, така че изберете умерена дължина с не повече от две нива, за да добавите размер към краищата.

А знаете ли, че определени бои също не са подходящи в търсенето на младост? Отблясъците в студени тонове също ви състаряват...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com