Как да пием вода правилно

5594
Как да пием вода правилно
Снимка: congerdesign / Pixabay

Пиенето на достатъчно вода е от съществено значение за доброто здраве. Знаем ли обаче как трябва да я пием? Наясно ли сме коя вода ни подхожда най-добре? Това са някои от въпросите, които идват наум, свързани с този проблем, извън спешната нужда от хидратация.

Правилното пиене на вода ще ни помогне да подобрим здравето си. Със сигурност много от вас вече знаят, че минималното препоръчително количество на ден е да се пие приблизително между  един литър и половина и два литра. При бегачите дори повече, като се има предвид спортната дейност, която извършват. Също толкова важно е да знаем минималното дневно количество вода, което трябва да приемаме, отколкото как да я пием.

Как да отслабнете с вода: Значението на режима на пиене за тялото

Водата е основата на всеки жив организъм. И всички знаят тази истина. Човек може да живее без вода само няколко дни, което още веднъж п...

Трябва да сме наясно още, че водата „е основна част от всички течности в тялото ни“ (урина, пот, изпражнения, храносмилателни сокове, сълзи, слюнка...). Следователно, от съществено значение е клетките на нашето тяло да функционират с абсолютна нормалност. Трябва също да помним, че плодовете и зеленчуците могат да бъдат чудесен допълнителен източник на течности. Имайки предвид всичко това, каква вода трябва да пием?

ВИДОВЕ ВОДА

Много хора пият чешмяна вода. Защото е добре, защото е "еко" и спомагат за по-малкото използване на пластмаса и също, не на последно място - защото е по-евтино. Това е най-здравословният вариант, стига чешмяната вода да е с добро качество. В този смисъл си струва да се обърнете към експерт или към съответната ВиК компания, за да анализират водата, която имате у дома и която идва по тръбите.

Друг вариант е бутилирана вода. Крайност, която днес има своите недоброжелатели поради голямото количество пластмаса, която се консумира (при пълно глобално действие за намаляване на консумацията на пластмаса и че това, поради човешката небрежност, се озовава в морета и океани, поставяйки в опасност много животни видове). Важно е да знаете, че качеството на всички бутилирани води не е еднакво. Ето защо е важно да вземем предвид параметрите на всяка от тях, за да изберем тази, която най-добре отговаря на нашите нужди.

Добавете тези 3 съставки към водата и ще сте енергични и здрави

Основата на здравословното хранене е да се консумира правилното количество вода през целия ден. Предполага се, че количеството е прибли...

Трябва да се уточни, че не всички бутилирани води са еднакви. В този смисъл има естествени минерални води, с подземен произход и с постоянна минерализация, изворни води – с подземен произход с променлива минерализация – и подготвени води, които в случая могат да имат различен произход и са били подложени на различни обработки. Когато купуваме бутилирана вода, трябва да обърнем внимание на името на извора, то винаги трябва да се вижда ясно на етикета като гаранция за качество.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 май /валутен калкулатор/

Кои жени са по-склонни да имат момчета - може да се изненадате от отговора

Научете най-щастливия ден от седмицата за всяка зодия, 20 - 26 май 2024

Няколко начина да се защитите от негативни влияния

7 типа мъже, които никога не изневеряват, но не бързайте да се радвате

Готвач разкри кои са най-добрите картофи за пържене

След тези 7 комплимента всяко свястно момиче ще си тръгне

Махнете ги незабавно: 5 неща, на които не им е мястото в хола

Защо е добре да ремонтирате дома си през лятото?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com