Как да почистим грима в домашни условия

2455
Как да почистим грима в домашни условия
Снимка: iStock/Guliver

Извършването на добро почистване на лицето гарантира вашата естествена красота, премахвайки примесите и оставяйки кожата по-здрава. Когато типът на кожата е нормален за сух, препоръчително е да извършвате дълбоко почистване на кожата 1 път на всеки 2 месеца, тъй като в случай на мазна кожа, това трябва да се прави 1 път на месец.
Необходимите грижи, за да се гарантира добро почистване на лицето, е да се избягва излагането на слънце 48 часа преди и след лечението, за да се избегне оцветяване на кожата. Винаги използвайте слънцезащитен крем за лице и пийте достатъчно вода, за да поддържате кожата хидратирана.
Козметикът или дерматологът ще може да посочи какъв е вашият тип кожа и кои са най-подходящите продукти за използването му, като по този начин гарантира ефективността на почистването на кожата, без лющене или зачервяване. В допълнение към това, дерматологът и козметикът също могат да извършат почистване на кожата, но по професионален начин и могат да се получат по-добри резултати. Не трябва да забравяме обаче, че натуралните продукти и домашни методи за почистване на грима също имат своите предимства. Вижте как можете сами да извършите дълбоко и качествено почистване на кожата.
1. Почистете кожата повърхностно
Почистването на кожата трябва да започне с измиване на лицето с топла вода и неутрален сапун. След това трябва да нанесете лосион, за да премахнете грима и повърхностните примеси от кожата си. 
2. Ексфолирайте кожата
Поставете малко ексфолиращо средство върху памучен тампон и правете кръгови движения по кожата на лицето, като наблягате в зоните, където се натрупва повече замърсявания като челото, веждите и отстрани на носа. 
3. Почистете кожата в дълбочина
Направете домашна сауна за лице, за да отворите порите и да премахнете пъпки и черни точки, като леко притискате областта с пръсти, защитени със стерилна марля.
За да направите домашна сауна за лице, можете да поставите торбичка чай от лайка в купа с 1 литър вряла вода, след което трябва да наведете лицето си над парата за няколко минути.
4. Дезинфекцирайте кожата
След отстраняване на всички примеси от кожата, трябва да се приложи лосион с бактерициден ефект, за да се избегнат инфекции.
5. Сложете успокояваща маска
Нанасянето на успокояваща маска помага за успокояване на кожата, предотвратявайки зачервяването. Маската може да се направи със домашно приготвени продукти като смес от мед и кисело мляко например, защото тези съставки са добър естествен овлажнител. 
6. Защитете кожата
Последната стъпка от домашното почистване на лицто ви от грима е нанасянето на тънък слой овлажнител със слънцезащитен крем, за да успокоите и защитите кожата си. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Защо да горите дафинови листа или да миете пода със сол: лайфхакове за добър микроклимат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com