Как да почистиш белите маратонки така, че да заблестят?

11546
Как да почистиш белите маратонки така, че да заблестят?
Снимка: iStock/Guliver

Маратонките отдавна са престанали да бъдат само спортни обувки. Днес те се носят с класически дрехи като алтернатива на обувките на висок ток или мокасини. Белите маратонки се комбинират най-добре с офис костюми, феерични рокли, плисирани поли и кашмирени палта - минималистични, спретнати. Белите маратонки с времето стават сиви при най-малкия контакт с мръсотия или пясък и пожълтяват при често пране и неправилно сушене. Помогнете на бялата маратонка да се върне към първоначалния си вид.

Могат ли маратонките да се перат в пералня?

Най-лесният начин за почистване на бели и всякакви други маратонки е машинното пране. Представители на верига от маркови магазини за маратонки съветват да се перат само обувки от плат в машината, като предупреждават, че прането при температури над 30 градуса може да ги повреди.

Да се перат на ниски обороти, за да избегнете деформация на маратонките. Поставете ги в текстилна торбичка - тя ще омекоти ударите върху барабана и ще предотврати обелването на боята.

Тези 5 грешки при прането на маратонките буквално ги унищожават

Сега спортните обувки се използват възможно най-активно в ежедневието. Не е изненадващо, че те се цапат много по-често, отколкото бихте...

Как да почистите маратонките си на ръка?

В идеалния случай маратонките трябва да се почистват веднага щом се върнете от разходка, без да чакате мръсотията да изсъхне и да се абсорбира в тъканта. За да направите това, също така си струва първо да премахнете стелките и връзките.

Метод 1. Паста за зъби

Паста за зъби и четка ще ви помогнат бързо, лесно и ефективно да почистите белите си маратонки от мръсотията. По-добре е да изберете паста без аромати, оцветители и четка без твърди и бодливи влакна, в противен случай можете да повредите материала. При маратонки с велурени и кожени вложки, четката може да бъде заменена с домакинска гъба. Пастата за зъби, да се втрие върху замърсената повърхност с кръгови движения и след това внимателно да се отстранят остатъците със салфетка.

Метод 2. Сапун за пране

Как да върнем белия цвят на маратонките си?

Всеки от нас има поне един любим чифт бели маратонки или кецове, на които обаче сме се радвали малко, защото те бързо се замърсяват. Ак...

Ако замърсяването е малко, тогава можете да използвате сапун за пране - нанесете го върху повърхността на маратонките с четка или влажна кърпа. След това трябва да се остави да изсъхне напълно и по-късно да се изплакне обилно с топла вода.

Метод 3. Мицеларна вода

Мицеларната вода може да се използва за почистване не само на лицето, но и на маратонки: достатъчно е да навлажнете обилно памучен тампон и да третирате добре повърхността с него. Излишната влага трябва да се отстрани със суха кърпа или хартиена кърпа и след това да се изсушат обувките в естествени условия - на открито или в проветриво помещение.

Метод 4. С лакочистител

Друг козметичен продукт, който може да се използва за почистване на маратонки е лакочистителят. Трябва да се нанесе върху повърхността с гъба или памучен тампон и след 30 минути изплакнете обилно с топла вода. Ако петното е корозивно, препоръчително е да повторите операцията няколко пъти или да смесите лакочистителя с препарат за миене на съдове. Важно да знаете, че втората съставка също трябва да е безцветна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com