Как да подредиш "хоум офиса" си според Фън Шуй

4670
Как да подредиш "хоум офиса" си според Фън Шуй
Снимка: iStock/Guliver

Начинът, по който подреждате работния си кът у дома или на работа, оказва въздействие върху начина, по който ще се чувствате. Мястото, на което се намира работното пространство е нужно да е достатъчно приветливо, да съдейства за намаляване на стреса и да пропуска потока положителна енергия.

Древните Фън шуй методи за подреждане на мебелите ще съдействат за правилното организиране на работното място поне вкъщи.

Как различните зодии работят дистанционно? (2 част)

В създалата се ситуация на много хора им се налага да работят от дома.  ТУК МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ПЪРВАТА ЧАСТ! А ето как го правят ...

Започнете с разположението на компютъра си съобразно интериора зад него

Неприятното очакване какво ще се появи зад вас, докато работите или правите конферентен разговор, може да доведе до разсейване или да прекрати за известно време работния процес. Същевременно с това, да повиши хормоните на стреса многократно във вашия организъм.

Ето защо е нужно да обърнете бюрото си с гръб към стената. Така изключвате възможността някой изнендаващо да изскочи зад гърба ви. Ще сте по-спокойни за изненадите и ще може да имате контрол над ситуацията. Така стресът ще бъде избегнат, а работния процес от дома ще е значително по-лесен и приятен.

Правилна подредба

Разхвърляната обстановка оказва влияние на емоциите, психиката и продуктивността. За да сте уверени, да имате комфорт на работното си място във вашият дом, сложете по местата всички предмети и дрехи, които са разхвърляни, поддържайте отличен ред наоколо. Хаосът намалява потенциала ви, продуктивността спада, пречи за по-значителни професионални постижения.

Как различните зодии работят дистанционно? (1 част)

На доста хора вече им се налага да работят дистанционно. Не всички зодии обаче са били подготвени за подобна промяна. Запознайте се с е...

Къде е най-важно да подредите в къщи?

Около вратата

Блокирането на вратата в стаята пречи новите идеи да идват при вас. Отварянето и затварянето ѝ безпроблемно ще позволи на полезните идеи и креативни мисли да вземат връх в работата ви.

В чекмеджетата, шкафовете и килера

По тези места хаосът е най-голям. Разхвърляното пространство в тези сектори блокира възможността за интуитивно действие, затруднява взимането на решения и намалява ефективността на работата.

Българският бизнес: Работа от вкъщи и след края на пандемията

Българският бизнес възнамерява хората да работят дистанционно между 2 и 4 дни седмично и в бъдеще, когато може би няма да има COVID-19....

Работното ви пространство

За да преминава без проблем енергията в помещението и цялото жилище, е от значение средата на стаите да е освободена от ненужни предмети. Подредете тези пространства и не създавайте допълнителен излишен безпорядък.

Намерете място за растение на масата или бюрото

Намерете място за една малка саксия с цвете на бюрото до вас. Според Фън шуй, така ще засилите концентрацията, ще намалите стреса и ще балансирате кръвното си налягане.

Чистете бюрото си всеки ден

Девет съвета как да останеш здрав при работа от вкъщи

Преминаването на работа във вкъщи от работа в офис може да изглежда като голямо удобство и страхотна възможност, но всеки, работил в до...

Ежедневното почистване на работното място е от голямо значение, нищо че работите от вкъщи. Дезинфекцирайте и изтривайте повърхностите, отървавайте се от настъпилия безпорядък, който сами сте сътворили.

Не навлизайте в личното пространство на останалите

Ако вкъщи работят няколко човека едновременно, не им пречете. Демонстрирайте уважение. По възможност, използвайте различни помещения. Използвайте слушалки, ако изолацията е невъзможна. Според Фън шуй, всеки трябва да си има енергийно ъгълче, в което да успява да работи максимално ползотворно, въпреки че е от вкъщи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Ето какво да направите след развода с брачната си халка и годежния пръстен

Как да разберете още в магазина, че плодовете и зеленчуците са пълни с нитрати

Открийте заболявания, за които не подозирате с този бърз домашен тест

Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?

Знаете ли как се размножават охлювите?

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Стихотоврение за 18 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com