Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да ползваме розовата вода за лице за съвършена кожа?

08 март 2022, 16:30 часа

Розовата вода има големи ползи в грижата за кожата на вашето лице. Подходяща е за всички типове, дори и чувствителна. Розовата вода е популярна съставка свързана с козметиката, още от древността поради подмладяващите, овлажняващите и успокояващите си свойства. Също така действа и антисептично, използвайки се за изсветляването на кожата. Ще ви кажем за няколко начина, по които бихте могли да включите розовата вода в рутината си за красота за сияйна, безупречна кожа.

За чистота на кожата

Добре  е да следваме  режим на почистване, кондициониране и овлажняване на лицето си, за поддържането на кожата ни здрава и сияйна. Тонизирането често се пренебрегва, но е много важно при грижата за кожата на нашето лице, тъй като премахва мазно, замърсявания и остатъци, които препаратите за почистване пропускат.  Следователно, тониците от розова вода  помагат за цялостното изчистване  на кожата, поддържайки в същото време и нейния деликатен pH баланс. Освен това има стягащи свойства и помага за почистване на замърсяванията от порите.

Редовната употреба на розова вода може да помогне в предпазването на кожата от излишното омазняване, помагайки за предотвратяването на проблеми с поява на черните точки и пъпките. Ако използвате розовата вода като тоник е по-добре от химически закупения такъв, който би могъл да доведе до изсушаване на вашата кожа. Розовата вода е с успокояващо свойство и може да бъде използвана като  натурален тоник за кожата.

Борба с торбички под очите

Подпухналостта на вашите очи може да е причинена от алергиите, стресови ситуации, напрежението на очите и липсата на сън. Подпухналостта или подуването са признак, че лицето има течност под очите. Подуване и обезцветяване могат да се видят поради тънката кожа около очите. Най-лесният начин да се преборите с подпухналостта е да използвате студен компрес или спрей. Розовата вода би помогнала за хидратирането и ревитализирането на кожата за да изглежда по-свежа. Също така действа противовъзпалително, намалявайки нейното зачервяване. Тя би могла да бъде използвана върху чувствителните зони под очите без притеснение. Чрез използването на розовата вода, подутите очи ще се подмладят моментално и ще изглеждат освежени.

Ако вашите очи изглеждат подуто или уморено поради недоспиване, розовата вода предлага лесно решение. Вземете бутилка студена розова вода (поставя се в хладилник за кратко). Намокрете памучен тампон с него и внимателно го сложете върху клепачите си. Насладете се на успокояващото усещане около очите си и продължете да използвате колкото е нужно. Това би помогнало за намаляването на подпухналостта и незабавно облекчаване на напрежението в очите.

Отстранител на грим

Средствата за премахване на грим са от особено значение. Но понякога игнорираме самия факт, че много от тях съдържат алкохол и агресивни химикали, които биха могли да изсушат нашата кожа и да раздразнят очите. Също така някои препарати за премахването на грим може да не са подходящи за чувствителен тип кожа. Естествената и нежна алтернатива на розовата вода би била най-добра.

Успокояващото свойство на розовата вода я превръщат в нежно средство за премахване на грим за всеки тип кожа. Когато бъде комбинирана с натурални масла, тя разтваря повечето гримове, без да загрубява кожата. След това кожата се чувства свежа и хидратирана, а чудесният аромат от розовата вода е допълнителен бонус.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес