Как да повикате котката си да дойде веднага при вас?

1208
Как да повикате котката си да дойде веднага при вас?
Снимка: iStock

Да извикате котката си да дойде при вас може да изглежда проста задача, но всеки собственик на котка знае, че котките могат да бъдат доста независими и избирателни в отговора си на подобни молби. Въпреки това има няколко трика и техники, които можете да използвате, за да увеличите шансовете котката ви да дойде веднага при вас.

Използвайте отличителен повик

Създайте отличителен и последователен повик, който котката ви да свързва с положителни преживявания. Котките реагират добре на високочестотни, мелодични звуци. Опитайте се да използвате името на котката си в певчески тон, за да го направите по-привлекателно. Бъдете последователни в тона и ритъма, за да може котката ви лесно да го разпознае.

Как да разберете, че котката ви се усмихва

Лакомства и награди

Котките често са мотивирани от храната. Свържете повикването с лакомство или любима закуска. Когато котката ви дойде незабавно при вас, възнаградете я с лакомство. Това положително подсилване ще създаде силна връзка между повикването и положителния резултат, което ще направи котката ви по-склонна да реагира в бъдеще.

Използвайте играчки

Много котки са игриви и реагират добре на звука на любима играчка. Разклатете играчка или издайте звук, който котката ви свързва с времето за игра. Това може да събуди любопитството им и да ги примами към вас. След като пристигнат, включете ги в игра, за да затвърдите връзката между повикването и приятните дейности.

Създаване на рутина

Котките се радват на рутина и познатост. Създайте постоянна рутинна практика за повикване на котката, за предпочитане по време на положителни моменти като хранене или игра. С течение на времето котката ви ще се научи да очаква тези моменти и ще реагира по-лесно на повикванията ви.

Уважавайте нейното пространство

Котките са известни със своята независимост и принуждаването им да дойдат при вас може да бъде контрапродуктивно. Вместо това създайте привлекателна среда, която да ги накара да искат да бъдат близо до вас. Използвайте мек, приканващ тон и език на тялото, приклякайте до нивото им и избягвайте да правите резки движения, които могат да ги уплашат.

Топ 10 на едни от най-красивите породи котки

Мъркане и привързаност

Котките обичат вниманието и обичта. Докато викате котката си, добавете нежно, ритмично мъркане. Тази имитация на задоволство може да заинтригува котката ви и да я подтикне да се приближи и да я изследва.

Избягвайте негативното подсилване

Никога не наказвайте котката си за това, че не е отговорила на повикването ви. Котките не реагират добре на отрицателно подсилване и това може да разруши връзката на доверие между вас и вашия котешки приятел. Останете търпеливи и последователни с техниките за положително подсилване.

Не забравяйте, че изграждането на силна връзка с котката ви изисква време и търпение. Като включите тези техники в общуването си, вероятно ще откриете, че котката ви реагира по-лесно на призивите ви и се радва на последващите положителни преживявания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com