Как да преборим махмурлука бързо и ефективно?

10336
Как да преборим махмурлука бързо и ефективно?
Снимка: iStock

Махмурлукът е реакция на организма към приема на огромно количество алкохол. Симптомите на махмурлук, които се появяват след пиене на алкохол, се проявяват в главоболие, състояние на обща тежест. В такива случаи е по добре изобщо да не ядете нищо, можете да пиете чай или компот.

Как да пием без да имаме махмурлук?

Препоръчително е обаче да се яде с махмурлука храна, която укрепва организма, което няма да го влоши, а ще помогне на тялото да се възстанови.

Какво е най-добре да се яде с махмурлук? За да се възстанови тялото, е необходимо да се пие голямо количество вода, тъй като пиенето на прекомерно количество алкохол води до нарушаване на нормалното разпределение на различни хранителни вещества в човешкото тяло. В този случай са подходящи компот, зелен чай, отвара от лайка (която има положителен ефект върху стомашната лигавица).

Храни, съдържащи глицин, ще бъдат много полезни за човек, страдащ от употреба на алкохол. Подобрявайки кръвообращението в мозъка с помощта на рибен бульон и други продукти, болката и замаяността могат да бъдат облекчени.

Стимулирането на регенеративните процеси в мозъка и черния дроб става възможно с използването на морски дарове, съдържащи лецитин, като миди, скариди и др. Колкото повече лецитин в тялото, толкова по-добра става пропускливостта на капилярите за хранителни вещества, което води до подобряване на организма носни кърпи.

Можете да ядете мед, който има много хранителни вещества като въглехидрати и витамини. Подходящ е и банан с достатъчно съдържание на калории, който не натоварва храносмилателната система.

А знаете ли, че да забавите интоксикацията, трябва да изпиете няколко сурови яйца, по време на пиене на алкохола, като по този начин подобрите цялостното си състояние.

Млечни продукти

Много съединения, които съставят млечните продукти, премахват токсичните вещества от тялото. Затова млечните продукти се считат за доста полезни за махмурлук.

Бананът ще ви отърве от тежкия махмурлук!

Колкото и весело да е едно щуро парти, ако след това имате махмурлук, никак не е забавно. Знаем, че страничните ефекти от препиването с...

Ферментиралите млечни продукти съдържат такива важни представители на човешката микрофлора като бифидобактерии, благодарение на които червата се почистват.

Преди да си легнете вечер, можете да изпиете малко мляко - това ще помогне за борба с синдрома на махмурлука. Също така ползите и облекчението от млякото могат да се усетят, като се пие след сутрешно събуждане. 

Плодове и зеленчуци

За махмурлук се препоръчва да се ядат различни зеленчуци и плодове като зеле, домат, пъпеш, диня и др.

Много полезни вещества, съдържащи се в горните продукти значително подобряват състоянието.

Мъчи ви махмурлук? Ето 5 домашни средства, които ще се справят с него

Махмурлукът е може би една от най-лошите последици от алкохола и това непрекъснато главоболие определено може да съсипе деня ви. Симпто...

Има някои рецепти, които могат да ви помогнат да се възстановите бързо. 

Зеле с моркови - две парчета настъргани моркови се добавят към салата от сурово и кисело зеле в съотношение 1:1, след което можете да добавите и саламура.

Пилешка супа - използвайки супа от лук, моркови, юфка, кисели краставици, черен пипер - можете да прочистите организма от продуктите на разлагане на алкохола, да премахнете токсичните вещества от червата. 

Как да се отървете от махмурлук: инструкции, лайфхакове и научни доказателства

Като заключение: Най-добре ще бъде да не стигате все пак до тежките фази на махмурлук. Както се казва - всичко с мярка!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com