Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да пречистите белите си дробове за само за 3 дни

30 декември 2021, 17:10 часа

Ако сте се сдобили със силата и волята да спрете тютюнопушенето, ви поздравяваме. Но последиците от дългогодишното пушене не спират само с отказването от цигарите. Нужно е време организмът да се съвземе и да се пречисти от всичките оказани вреди върху него. Ние обаче сме тук с добър съвет, който ще си спомогне значително да забързате този процес. Ако искате да научите как да прочистите дробовете си от следите от цигарите, следващите редове са именно за вас.

По какъв начин можем да пречистим белите дробове?

След като окончателно сте се отказали от цигарите, преди да започнете с този метод на пречистване, трябва 2 дни преди започването му да не консумирате никакви млечни продукти. Този тип продукти също съдържат токсини, които се натрупват в тялото, и организма е добре да се очисти първо от тях.

Вечерта преди да започнете процеса на пречистване изпийте чаша билков чай, за да стимулирате функцията на червата. И сега идва ред на 3-те пречиствателни дни. Те протичат по един и същи начин:

Сутрин преди закуска пийте сок от 2 лимона, разреден в 300 мл вода. Този сок от цитруса ще ви помогне за пречистването поради наличието на антиоксиданти.

След като сте закусили и преди да дойде време за обяд, консумирайте 400 мл сок от моркови, който ще спомогне за алкализирането на кръвта.

Докато обядвате, трябва да си изберете някоя от следните напитки, която да консумирате по време на храненето: кисело мляко с цели сушени кайсии или сини сливи или компот от сушени плодове. Това ще донесе ползи за организма ви, тъй като тези продукти са богати на калий, който пък ще спомогне за добрия тонус на организма.

Вечерта преди да си легнете е време за последната доза напитки – 400 мл сок от червена боровинка или алтернативата му – сок от замразени плодове, може и сок от нар. Тези напитки ще спомогнат с антибактериалните си свойства за по-бързото елиминиране на бактериите, настанили сте в дробовете ви.
Други подходящи дейности през тези дни са и вземането на гореща вана около 20 минути ежедневно, а ако имате възможност и да посещавате сауна, ефектът ще е още по-добър, тъй като изпотяването спомага за елиминирането на по-голям брой токсини от тялото.

Последното нещо, което трябва да направите, е ежедневна инхалация в домашни условия – добавете към водата около 15 капки етерично масло от евкалипт. 

Чрез тези 8 на брой лесни стъпки веднага ще усетите ефекта и това колко по-лесно дишате.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес