Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да премахнем отоците по лицето и да възстановим свежия си вид?

11 юни 2024, 16:33 часа

Подуването на лицето след дълъг сън е явление, с което се сблъскват много жени. Задържането на влага в тялото, особено в меките тъкани около очите, бузите и брадичката, е една от основните причини за това неприятно явление. Понякога подуването е толкова силно изразено, че сякаш един човек заспива и се събужда съвсем различен. Но не се отчайвайте! Има 10 ефективни начина, които ще ви помогнат да се отървете от подуването и да върнете кожата си в свеж и отпочинал вид.

Домашни методи:

1. Отоци под очите

Кожата около очите е по-деликатна и чувствителна, което я прави особено податлива на подуване. Пластирите са ефективно средство, което помага в борбата с подуването на клепачите. Съхранявайте пластирите в хладилник преди употреба за максимален деконгестивен ефект.

9 начина бързо да се отървете от отоците на лицето и тялото

2. Масаж на лицето

Масажът на лицето стимулира лимфния поток и кръвообращението, помага за справяне с подуването и възстановява ясен овал на лицето. Масажирайте с показалците си около очите, носа и брадичката, за да подобрите тена на кожата и да намалите подпухналостта.

3. Обтриване с лед

Разтриването на лицето с лед помага за свиване на кръвоносните съдове и намаляване на подпухналостта. Внимавайте обаче да не използвате този метод твърде често, за да избегнете дразнене на кожата.

4. Охлаждащи маски за лице

Маските с краставица и заквасена сметана помагат не само за намаляване на подуването, но и придават на кожата по-добре поддържан вид. Нанесете маската върху лицето си, като избягвате зоната около очите и оставете за 15 минути.

5. Контрастен душ

Контрастен душ или измиване помага за подобряване на кръвообращението и придава на кожата свеж вид. Въпреки това, ако имате кожни проблеми като акне или розацея, най-добре е да избягвате този метод.

Лекар: Какво задължително се пие при подуване на лицето?

6. Лосиони от зелен чай

Лосионите със зелен чай са отличен тоник и помагат за намаляване на отока. Просто накиснете памучни тампони в сварен зелен чай и ги поставете върху затворените си клепачи или лице за 15 минути.

7. Охладен крем

Нанесете охладен овлажнител върху лицето, за да хидратирате кожата и да намалите подпухналостта. Съхранявайте крема в хладилник за максимален ефект.

Козметични процедури

1. Мезотерапия

Мезотерапията помага за подобряване на лимфния дренаж и микроциркулацията, намалява подпухналостта и придава по-свеж вид на кожата.

2. Микротокова терапия

Микротоковата терапия възстановява клетъчния метаболизъм и увеличава кислорода в кръвта, което помага за намаляване на отока и подуването.

3. SMAS лифтинг

SMAS лифтингът стяга меките тъкани на лицето и намалява мастните натрупвания, като подобрява контура на лицето и намалява подпухналостта.

Изберете подходящия за вас метод, за да се отървете от отоците по лицето си и се насладете на свежия и отпочинал вид на кожата си!

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес