Как да премахнете успешно драскотини от стъкло

31651
Как да премахнете успешно драскотини от стъкло
Снимка: https://pixabay.com

Когато неволно надраскате някои стъкло, първата ви мисъл е, че няма как да се оправи такава драскотина и че трябва да смените цялото стъкло. Това не е точно така, защото има няколко метода за заличаване на драскотините. 

Стъклата се характеризират с това, че са изключително лесни за надраскване. Тогава възниква въпросът, който вълнува всички потърпевши: как да се отървете от получените драскотини у дома? Ще помогне продукт, който всеки от нас ще намери в банята си. Това е банален, но и ефективен трик.

Драскотините по стъклото са резултат от неумело почистване, а понякога и от злополука. Понякога не успяваме да опазим по най-добрия начин нашето огледало, стъклена маса или стъклата на автомобила. Въпреки това, проблемът може да бъде решен. И за това има домашен начин.

Как се появяват драскотини по стъклото?

С този трик ще премахнете драскотините от дисплея на телефона

Ако сложите ключовете и телефона си в един и същи джоб, има голяма вероятност екранът му да се надраска. За съжаление често го правим. ...

Много често сами причиняваме драскотини по прозорците. Това се дължи главно на неправилна грижа за повърхността, а драскотините понякога са резултат от използване на неподходящи почистващи препарати или кърпи от неподходящи материали.

Понякога обаче драскотините по стъклото са независими от нас - те могат да възникнат в резултат на метеорологични условия, като силни градушки, пясък от пустинята или суграшици. Независимо как са се появили върху нашите стъкла или стъкло, те изглеждат грозно и искаме да се отървем от тях възможно най-скоро.

Ето начин да премахнете неприятните следи у дома. Не си струва да изхвърляте огледалата или да сменяте цялото стъкло.

Пастата за зъби ще помогне

Това е ефективен начин да се отървете от драскотини по прозор ците у дома или на колата. Избелващият ефект ще работи най-добре, но не забравяйте да не използвате паста, съдържаща гранули или други частици за тази цел при никакви обстоятелства.

За какво служат черните точици по периферията на прозорците на колите и автобусите?

Не, не са само за украса. Вероятно не сте се замисляли много за малките черни точки по краищата на прозорците на автомобили и автобуси...

Нанесете пастата върху мека и леко влажна кърпа и след това я разтрийте с кръгови движения на мястото на драскотината. Трябва да бъдете търпеливи, защото цялата операция може да отнеме до 15 минути, за да получите желания ефект.

Сода за хляб върху надраскано стъкло

Друг домашен лек за надраскано стъкло е използването на сода за хляб, която също е чудесна за справяне с петна или неприятни миризми. Направете лепкава паста от нея. За целта трябва да добавите малко количество вода.

Поставете готовата паста върху мека кърпа и я разтрийте на мястото на драскотината. Накрая изплакнете стъклото със студена вода и го избършете. Стъклата отново ще са гладки - такива, каквито трябва да бъдат.

Забележка: Тези методи за ефективни за дребни драскотини, за по-големите няма да се получат. Там ще се наложи смяна на стъклото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com