Как да разберем дали сме прекалили с ГРИМИРАНЕТО

1494
Как да разберем дали сме прекалили с ГРИМИРАНЕТО
Снимка: cottonbro / Pexels

Гримът е неизменна част от живота на всяка дама, независимо дали тя прибягва към него само на специални поводи, или той присъства неотлъчно в ежедневието й. Понякога в стремежа си да изглеждаме по-добре обаче, ние прекаляваме с грима, което се забелязва и от околните. Какви грешки допускаме и по какво можем да познаем, че сме прекалили, прочетете в следващите редове.

Лицето и шията ви имат различен цвят

Ако не сте улучили своя нюанс фон дьо тен, има начини да го изсветлите или направите по-тъмен с помощта на допълнителни продукти, но трябва да внимавате това да се случи не само в зоната на лицето, а да продължи и към шията, а понякога и деколтето, за да не се получи ефектът „маска“, което е не много приятно. Освен това, ако все още съществува разлика, то най-вероятно сте нанесли прекалено много грим в зоната на лицето.

Частите на лицето ви изпъкват неестествено

Ако зоната на скулите, устните или очите ви изпъква повече от обичайно, то вероятно сте прекалили с нанасянето на грима там. Не подчертавайте силно всяка част от лицето си, ами се опитайте да постигнете баланс – ако гримът на очите е по-силен, заложете на по-нежен цвят червило и обратното. 

По зъбите ви остават следи от червило

Някои червила в действителност оставят следи по зъбите, но ако се съобразите с количеството и словете, които нанасяте, можете умело да избегнете това. 

Оставяте следи и при най-лекия допир

Златни правила за грим през зимата

Гримът за дамата през зимата може да бъде по-силен от грима през другите сезони. Зимният тип красота е този, който се характеризира с т...

Ако остават следи от грима ви навсякъде, където се докоснете – то със сигурност сте нанесли повече от нужното количество. Залагайте на леки и естествени визии в ежедневието си и бъдете по-дръзки на официални и важни поводи. Такъв случай е например петната от пудра по якето или дисплея на телефона.

Изглеждате различно на дневна светлина

Ако вкъщи се гримирате на изкуствена светлина чрез лампите, то на дневна светлина със сигурност положението няма да е така „блестящо“. По този начин не може да прецените адекватно дали прекалявате с даден продукт и наслагването му. Използвайте дневната светлина, идваща от прозорците, за да създадете възможно най-добрата визия с грим.

Отнема ви повече време да изчистите грима си, отколкото да го създадете

Ако сте избрали правилния почистващ продукт спрямо нуждите и кожата ви, то най-вероятно няма да ви струва кой знае какви усилия да премахнете грима си. Но ако губите десетки минути за отстраняването му – помислете дали пък не прекалявате с използваното количество и как би се отразило това на кожата ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com