Как да разберете, че телефонът ви има ВИРУС

11834
Как да разберете, че телефонът ви има ВИРУС
Снимка: iStock

Вероятно предприемате много стъпки, за да защитите компютъра си от вирус, но какво да кажем за мобилния си телефон? Мобилните телефони са основно мини-компютри, така че, вярвате или не, те също могат да получат вируси. Въпреки че вирусите на мобилните телефони не са толкова често срещани, все пак трябва да защитавате телефона си по същия начин, както и компютъра.

Изхабявате батерията на телефона си, като правите ТОВА:

Вирусите и зловредният софтуер не трябва да представляват сериозна грижа за обикновения потребител, който използва своето устройство, за да извършва телефонни разговори, да прави снимки и да изтегля няколко добре познати приложения от големите пазари за приложения. Ако потребителят изтегля много приложения, променя и проучва настройките в устройството и посещава голям брой уебсайтове от неизвестни източници, защитата от вируси и злонамерен софтуер трябва да имат предвид и нещо, което да обмислят за получаване на защита или прилагане на превантивна мярка.

Признаците на телефона ви, че някой го шпионира

Някой следи ли всяко ваше движение? Ето как да го спрете. Вашият мобилен телефон е основен начин за хакерите да проследяват местополож...

Телефоните с Android са по-податливи на получаване на вируси, но iPhone също могат да ги получат, ако ги „разкодирате“ да работят за определен регион (което не се препоръчва). Ако телефонът ви получи вирус, той може да обърка данните ви, да постави произволни такси върху сметката ви и да получи лична информация, като номер на вашата банкова сметка, информация за кредитна карта, пароли и местоположение.

Най-честият начин да получите вирус на телефона си е чрез изтегляне на заразено приложение. Зловредният софтуер много пъти е маскиран като невинно изглеждащо приложение или безплатна версия на приложение, което обикновено струва пари. Винаги изтегляйте приложенията си чрез услугата, която телефонът ви предоставя; за iPhones това е Apple App Store, а за Android това е Google Play Store. Никога не изтегляйте приложения от уебсайтове на трети страни и винаги четете рецензиите на приложението, за да сте сигурни, че е легитимно.

Вирусите също могат да влязат в телефона ви, когато щракнете върху странни връзки или отворите имейл, който съдържа вирус. Избягвайте да щраквате върху връзки в текстове или имейли, които получавате, дори ако изглеждат, че са от законен бизнес. И не отваряйте имейли, които идват от странно изглеждащ адрес или име. Свързването с незащитена безжична мрежа на обществено място също е начин за хакерите да получат лична информация от вашето устройство.

Зареждайте телефона си ПО-БЪРЗО така:

Ако все още сте параноични, че телефонът ви може да получи вирус, има антивирусни приложения, които можете да изтеглите, които постоянно ще сканират телефона ви, за да се уверят, че не е развил вирус. Подобни приложения също ще проверяват нещата, преди да ги изтеглите, за да се уверят, че са безопасни. Друг съвет е винаги да преглеждате сметката си за мобилен телефон всеки месец, за да се уверите, че няма такси от приложения, които никога не сте изтеглили.

Телефонът ви прегрява? Ето как да се справите

Затворете приложенията си Прегряването на телефона може да е индикация, че използвате твърде много приложения наведнъж. Наличието на м...

Технологиите стават все по-умни, но също и хакерите и е важно винаги да внимавате с всичко, което правите на телефона си. Толкова много хора съхраняват много лична информация на телефоните си и въпреки че това може да направи живота малко по-удобен, може също да причини много щети, ако бъде хакнат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

5 грешки, които туристите допускат по време на пътуване

Съвместими ли сте? 3 типа сексуален темперамент във връзките

Няма магия: жените с тези качества винаги имат много почитатели

3 неочевидни признака, че шефът ви е психопат

Как да манипулираме манипулаторите?

Има ли прилика: Как е изглеждал истинският султан Сюлейман в живота?

Те крадат младостта ви: 6 навика за красота, които трябва да забравите до 40-годишна възраст

Тези зодии са любимци на всички

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com