Как да разширим панталон в кръста? Опитните шивачи ще разкрият тайната

15692
Как да разширим панталон в кръста? Опитните шивачи ще разкрият тайната

Октомври е месецът, в който прибирате на дъното на гардероба летните дрехи и изваждате палтата. Практика е да обновите гардероба, както и да прецените кои налични дрехи ще носите отново през студения сезон и кои ще изхвърлите или подарите. Това съвсем естествено включва и обличане на наличните аутфити, което може да ви донесе стрес и неприятни емоции, ако откриете, че любимият ви панталон е станал тесен в талията. Притеснението навярно идва не само от факта, че очевадно сте качили килограми през лятото, но и от това, че следва да прекроите бюджета си, за да вместите в него няколко нови панталона. Вместо това ви предлагаме да прекроите панталона и да направите възможно носенето му отново, без да ви притеснява в кръста. Разширяването на панталони в талията е възможна корекция, противно на очакването ви, че само стесняването е постижимо. Шивачите с опит знаят как да задоволят всяко ваше желание и разкриват тайната как да разширим панталон в кръста специално за вас.

Как да разширим панталон в кръста? Възможно ли е това?

Преди да ви разкрием тайната на шивачите, с която отговарят на въпроса как да разширим панталон в кръста, бързаме да насочим вниманието ви към факта, че разширяване в талията е възможно с 2-3 сантиметра, а не безкрайно. Ако имате панталон размер С и ви е нужен ХЛ, пропуснете експериментите, те няма да бъдат успешни. Допуска се увеличаване на размера на панталона, който искате да разширите в кръста, с един номер, не повече. С колко точно сантиметра можете да разширите панталона в талията зависи от няколко основни фактора:

  • тъканта, от която е изработен панталонът,
  • количеството на плата върху надбавките,
  • уменията и въображението на специалиста – шивача,
  • ширината на допълнителното парче плат, което е допустимо да поставите.

Последни моди в ръкоделието

Начини за разширяване на панталон в талията

Има няколко основни начина, благодарение на които или вашият шивач ще увеличи размера на панталона ви, или вие самата ще го направите, ако притежавате шевна машина и сте сръчна. За да спасите омалелия панталон и да продължите да го носите и този сезон, може да изпробвате следните трикове, методи и тайни, споделени от добрите шивачи.

1. Отговорът на въпроса как да разширим панталон в кръста може да се крие в намалението на плата за шева. Това означава отшиване и зашиване в края на резервите. При шевовете почти винаги се оставя резервен плат, който позволява отпускане на панталона.

2. Друг метод е пришиване на допълнителен плат там, където панталонът е тесен. Отново следва да се разшие по шевовете, да се добави допълнителният плат, който е най-добре да е силно еластичен или дори да е ластик, за да лепне идеално на талията ви. Следва зашиване и старият нов панталон е готов. Стъпка по стъпка за хората без опит този трик изглежда така:

  • издълбавате  местата на страничните шевове на колана,
  • изрязвате по линията на страничните шевове,
  • поставяте еластичния плат или ластика като го зашивате за тъканта на колата,
  • връщате колана в панталоните.

Този метод позволява по-голямо разширяване на панталона в кръста в сравнение с използването на резервите от страничните шевове.

Как да изберем подходящата игла за нашата шевна машина?

3.  Преместването на копчето на талията или чисто нов колан в талията са чудесно решение понякога, когато проблемът е само в кръста, а в останалата си част дрехата ви е добре като размер.

Ако материята се разтяга при определени условия – примерно пране с гореща вода, може да се доверите и на този метод, без да са ви нужни шивачите и тайните им. Екстравагантен съвет, който изпробвалите го сочат като добър вариант, е да обуете панталона мокър и да оставите да изсъхне върху вас. Вероятно наистина работи това решение, но се съмняваме, че е най-доброто, защото престояването с часове с мокър панталон едва ли е най-благоприятното, което можете да направите за здравето си. Ако сте несръчни или имате колебания, доверете се на шивачите, те знаят как.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com