Как да се чувствате добре на работното си място без никакво усилие

1540
Как да се чувствате добре на работното си място без никакво усилие
Снимка: iStock/Guliver

Лесно е да се чувствате щастливи на работа, ако обичате това, което вършите. Но дори и да сте влюбени в работата си, винаги има моменти, в които може да изпитате напрежение. Без значение дали става въпрос за обтегнати отношения с колега, напрежение, предизвикано от последния проект или просто лоша седмица в офиса, стресът на работното място може да повлияе значително на психическото ви състояние. За щастие, има как да си помогнете.

Ето 4 неща, които можете да направите, за да се почувствате по-добре по време на работния си ден.

Върви ли човечеството към четиридневна работна седмица?

Звучи прекалено добре, за да е истина, но компании от целия свят, които са съкратили работната си седмица, са установили, че това води ...

Направете си бърза медитация, когато се почувствате зле

Медитацията може да бъде ефективно холистично лечение за депресия и тревожност, така че ако започнете да се чувствате загрижени и притеснени за това, което ви очаква, когато седнете на бюрото си, пътуването до офиса може да бъде най-доброто време да практикувате леки медитативни упражнения, които можете да правите навсякъде. Те ще ви помогнат да се отпуснете и да се фокусирате върху важните неща, вместо върху напрежението.

Събуждайте се на време

Добрият сън не трябва да бъде запазен за уикенда и всички знаем, че е много по-лесно да се подхожда към работните дни с чудесно отношение, когато се чувствате добре отпочинали, така че ако обичайно натискате бутона snooze през седмицата, може би е време да изпробвайте по-структурирана рутина, която ви позволява да си почивате достатъчно. Определете си час за лягане и ставане. Нека те са по едно и също време всяка вечери ви осигуряват поне 7 часа сън. Освен че ви прави раздразнителен, липсата на сън е един от многото фактори, които могат да повлияят неблагоприятно на вашето психично здраве. Така че, време е да промените това, ако искате да се чувствате по-добре на работното си място.

3 неща, които не дължите на шефа си

Технологиите са нещо прекрасно, но забелязвате ли как удължиха работния ден? Чрез смартфона, имейла, приложенията за комуникация шефът ...

Почивайте си

Лесно е да влезете в навика да работите през обедната почивка, но почивката през този час на място далеч от бюрото ви може да има удивителен ефект върху настроението ви. Може да не изглежда дълго време, но има редица ендорфин-стимулиращи дейности, които можете да направите за един час, включително бърза обедна тренировка в близкия фитнес, разходка на слънце и множество други приятни дейности, които няма да ви струват нищо.

Хранете се правилно

Здравословното хранене е много важно за физическото ви здраве, но то има благоприятен ефект и върху настроението ви. Ето защо е важно, ако искате да намалите стреса на работа да внимавате с какво се храните по време на обедната си почивка. Подгответе питателна храна и закуски, които съдържат хранителни вещества, които се борят със стреса и подпомагат производството на хормони на щастието като серотонин, ендорфини и допамин. Само част от тях са: банани, пуешко месо, орехи, овесени ядки, домати, яйца, сирене. Включете ги в ежедневното си меню когато сте на работа, за да се чувствате по-щастливи.

9 от най-странните задачи, давани от шефове на служители

Началникът може да поиска от подчинените си всичко - това вярване все още битува на много работни места. Според проучване на CareerBuil...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно