Как да се грижим за кожата след 50?

1963
Как да се грижим за кожата след 50?
Снимка: iStock

Съвременните козметични процедури ви позволяват да удължите младостта и да премахнете дори очевидните признаци на стареене без операция. Вярно е, че трябва да се примирите с факта, че без значение колко добре е организирана грижата за кожата след 50 години, бръчките, отпуснатите области, старческите петна все още ще се появят. За да запазите ситуацията под контрол, ще е необходимо напълно да замените обичайните средства на тоалетката. 

Как да се грижим за кожата след 50: Основни съвети

Препоръките по-долу са подходящи за тези, които прекарват няколко часа седмично в кабинета на козметик, и тези, които се придържат към минимализма. До златната възраст на живота жените обикновено са свикнали с режим на домашни грижи. Всяка позната стъпка обаче трябва да се адаптира към новите нужди на стареещата кожа.

Бюти съвети: 10 задължителни неща за всеки тип кожа

Почистване

Първата стъпка в грижата за кожата на лицето след 50 години е почистването. Трябва да миете лицето си поне два пъти на ден. За зряла кожа изберете мек, недразнещ почистващ препарат. Поради хормонални промени, дори тези с мазна кожа забелязват дехидратация. Естественото намаляване на нивата на естроген води до суха, раздразнена кожа дори при дебела, нечувствителна кожа. Прекомерната сухота е първата стъпка към бръчките. Продуктите за този тип кожа ще осигурят не само висококачествено почистване, но и ще се погрижат за възстановяването на естествения бариерен слой. След първоначалното почистване трябва:

  • отстранете останалото масло с мляко;
  • изплакнете с топла вода;
  • внимателно подсушете лицето си с мека кърпа.

Можете да завършите първия етап, като нанесете тоник. Инструментът няма да унищожи водно-мазнината мантия, но ще възстанови рН на кожата.

Ексфолиране, нежно обновяване

Стареещата кожа се регенерира по-бавно, така че мъртвите кожни люспи на епидермиса трябва да се ексфолират сами. Зрелите жени е добре да използват както за химически пилинг, така и за ексфолианти с абразивни гранули. Трябва обаче да се има предвид, че след петдесетте години кожата започва да изтънява, става чувствителна и нежна. Ето защо процедурата за почистване е най-добре да се прави 2-3 пъти седмично. Твърде активното излагане на абразивни частици може да доведе до микропукнатини по лицето.

Направете си сами: Лосион за много суха кожа

Самостоятелен масаж

Не завършвайте грижата за кожата си след 50 с овлажнител. По-добре е да посветите още 5-7 минути на самомасаж. Самостоятелният масаж за лице ви позволява да:

  • коригирате овала на лицето;
  • премахване на двойна брадичка;
  • изглаждане на бръчките около очите;
  • моделира линията на скулите и челюстта.

Но дори обикновеното поглаждане и потупване ще помогне за намаляване на подуването. Масажът подобрява притока на кръв, снабдява клетките с кислород. Ако се масажирате редовно, тогава с течение на времето ще забележите, че шията се е стегнала, лицето е станало еластично. Този ефект се постига чрез увеличаване на производството на колаген.

Колагенът е протеин, който осигурява структурната цялост на кожата. Тъй като колагеновата мрежа се разрушава, кожата става отпусната и увиснала. Процесът е особено бърз по време на менопаузата. За да стимулирате работата на фибробластите (клетки, които произвеждат колаген), можете да използвате ултразвукови масажори. Основното е да се движите по линията на челюстта, до скулите, зоната около очите и до челото. Можете да завършите процедурата за самомасаж, като избършете лицето си с кубчета лед.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com