Как да се наслаждаваме на самотата?

6578
Как да се наслаждаваме на самотата?
Снимка: IStock

Когато самотата ни нахлуе, тя ни кара отчаяно да търсим контакт с други хора, което е известно като емоционална зависимост. Страхуваме се да се изправим пред себе си, защото смятаме, че това, което ще намерим няма да ни хареса.

Нека видим тогава как можем да се научим да бъдем сами по приятен начин, наслаждавайки се на моментите на самота, за да ни направят по-силни и да се учим, защото не можем да бъдем добри с другите, ако не сме добри със самите себе си.

Светът е обхванат от епидемия от самота

Австралийски учени от Университета в Сидни споделиха резултатите от обширно изследване за проблемните нива на самота, с които се сблъск...

Какво е самотата?

Самотата се определя като чувство, субективно състояние на ума. И това е субективно, защото можем да бъдем заобиколени от хора и въпреки това да се чувстваме самотни. Това чувство ни кара да се чувстваме неудобно и затова изпитваме нужда да общуваме с другите, да излизаме навън, да търсим компания.

Какво е здравословна самота

Да бъдеш със себе си в самота може да се превърне в много обогатяващо преживяване, придружено от положителни чувства като удоволствието да бъдеш сам. Избираме да бъдем сами, за да намерим място или момент за размисъл, да отделим малко време и да го посветим на себе си.

Това пространство ни помага да намираме отговори, да вземаме решения без чужда намеса. Поради тази причина уединението е необходимо, защото ни помага да не се заблуждаваме, да изследваме най-съкровените си желания и мисли, без да се осъждаме. В самотата маските падат и започваш да бъдеш автентичен, да бъдеш себе си.

Защо се чувствате сами и неразбрани – вижте как да го поправите

На теория обядът, на който сте, върви чудесно - заобиколени сте от приятни хора, добра храна, весел разговор. Но все още се чувствате с...

Когато сте успели да бъдете със себе си, вашата увереност и самочувствие ще растат, така че не гледайте на самотата като на нещо негативно, от което трябва да бягате, а като на възможност да се научите да бъдете със себе си.

Отворете ума си и се научете да се наслаждавате на самотата

Времето за промяна настъпи и този път ще има препятствия, така че ще ни трябва много смелост, за да направим стъпката. Но ако успеем да отворим умовете си, вече няма да виждаме самотата като наказание или налагане, като изключване или нещо негативно, а като избор, възможност и ще се чувстваме свободни, свободни да решаваме какво да правим и да избираме с кого да споделяме нашия път

Да отворим умовете си означава да разберем, че да бъдеш сам не е лошо нещо и че има хора, които са успели да се насладят на самотата, защото в нея са намерили спокойствие и дори пространство за творчество, да обичат себе си и другите по по-автентичен начин.

Намерете момент, пространство за себе си, точно както намирате време да бъдете с другите, позволявайки на самотата да бъде удоволствие, за да подпомогнете вашето лично и междуличностно израстване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Таро хороскоп за 24 април 2024

Днес тези три зодии отварят нова страница в живота си

Ето какво трябва да знае всеки стопанин на куче: Могат ли кучетата да ядат домати

Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни
Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Бог извикал всички хора и на всеки човек връчил кръст, който той трябва да носи до последния си дъх. Посочил им пътя на живота и благословил да вървят...