Как да се преборим с конденза

7249
Как да се преборим с конденза
Снимка: iStock

Кондензът по прозорците може да бъде направо дразнещ и в някои случаи може дори да повреди дома ви. Той може да причини гниене на дървената дограма и да повреди мазилката, а излишната влага във вашия дом може да увреди целия ви дом, не само зоните около прозорците.

Кондензът на вътрешните прозорци се причинява от прекомерна влага в дома и често се появява през зимата, когато топлият въздух вътре кондензира върху студените прозорци. Кондензът на външния прозорец е просто роса и се появява, когато прозорецът е по-студен от точката на оросяване. Конденз между стъклата на прозорците се получава, когато уплътнението между стъклата е нарушено.

Хитри трикове за справяне с конденз по прозорците

Какво е конденз и как да го предотвратим? Това е често обсъждана тема, особено през есенно-зимния сезон, когато започва отоплителният с...

Вътрешният конденз или кондензът, който се появява от вътрешната страна на вашите прозорци, е най-често срещаният вид и има различни неща, които можете да направите, за да отстраните проблема.

1. Намалете влагата

Може да забележите конденз във вашата баня, кухня или детска стая. В детската стая този проблем често се причинява от овлажнител, който много родители използват. Ако използвате овлажнител в която и да е част от дома си, можете да опитате да го намалите. В резултат на това овлажнителът ще отделя по-малко влага във въздуха, което ще намали конденза.

2. Купете влагоуловител

Ако подозирате, че има излишна влага в определени части от дома ви, можете да купите влагоуловител. Тези продукти често се предлагат в кофи, които можете да поставите на пода или в торби, които можете да закачите, обикновено в гардероба си. Можете да използвате тези продукти във вашите бани, кухня или килери и ще премахнат излишната влага от въздуха.

2 съставки, които ще сложат КРАЙ на запотяването на стъклата в колата

Рано или късно шофьорите се сблъскват с едно от най-неприятните явления, а именно изпотените стъкла в колата. Те пречат на видимостта и...

3. Вентилатори за баня и кухня

Използвайте вентилаторите за баня и кухня всеки път, когато готвите или се къпете. Душът и готвенето отделят много влага във въздуха и понякога тази влага не може лесно да избяга от дома ви. Изпускателните вентилатори във вашата кухня и вашата баня помагат за премахването на тази влага от въздуха. Включете вентилаторите за около 15 до 20 минути след душ или готвене.

4. Осигурете циркулация на въздуха

Циркулацията на въздуха също може да помогне за намаляване на конденза по прозорците ви. Така че, използвайте вентилаторите на тавана дори през зимата. Направете така, че вентилаторите да се въртят по посока на часовниковата стрелка, за да изтласкат топлия въздух от тавана обратно към пода.

5. Отворете вашия прозорец

С тези трикове ще забравите за изпотяването на прозорците

Изпотяването на прозорците е изключително неприятно. Въпреки че съвременната дограма е с много по-добри характеристики от дървената, об...

Ако не е много студено, можете да отворите прозорците си. Това ще освободи част от топлия, влажен въздух, който е задържан в дома.

6. Повишете температурата

Повишаването на температурата на прозорците ще намали конденза върху тях. Кондензът се получава, когато топлият въздух удари студената повърхност на прозореца. За да повишите температурата на прозорците си, можете леко да повишите температурата на дома. Можете също да използвате щори, завеси или пердета, за да повишите температурата на прозореца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо 6-ти май е ден на Българската армия?

Да бягаш маратон и да дегустираш 25 вида вино? Абсолютно е възможно (ВИДЕО)

Какво се прави на Гергьовден за късмет през цялата година?

Болят ли ви ставите? Тези храни или напитки може да са виновни затова.

От кои храни да се откажем, за да имаме хубава кожа?

В това незабележимо растение се крие голяма лечебна сила

Как да накараме срамежливия човек да се отпусне?

Колко калории се изгарят по време на сън?

Великден 2024: Най-силните молитви за здраве, изцеление и защита

Как да запазите лимоните свежи за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com