Как да се спасим от миризмата на маратонките

5498
Как да се спасим от миризмата на маратонките
Снимка: iStock

Неприятната миризма, разнасяща се често от маратонките, може да се провокира от много неща. Тя може да се дължи основно на склонността на човек да се поти повече, на недостатъчното проветряване на маратонките, неправилното им съхранение или не дотам качествената материя, от която са направени.

Това много често провокира негативни реакции у нас жените, чиито половинки носят маратонки през повечето време от годината, просто защото те са им много удобни, било то в ежедневието или за разходка. И вместо да правите драма от това или да изхвърлите маратонките в боклука и това да доведе до много разправии в семейството, по-добре е да помислите как можете да се справите с този проблем и да премахнете неприятната миризма. Какво можете да направите?

Как да носим маратонки с рокля?

Две любими неща на жените – рокля и маратонки. Първото, защото е символ на женствеността, а и е изключително красиво. Второто, по...

Стига да имате финансовата възможност е добре да избирате качествени, макар и малко по-скъпи маратонки. Ако ли не, добре е  да обърнете внимание на материята, от която са направени и тези за лятото да имат дишащи мембрани, така че да не запарват краката в горещите летни дни.

Честата смяна чорапите също е от съществено значение, за да се предотврати неприятната миризма на маратонките., както и изнасянето им вечер на балкона, за да могат  да се проветрят и да не миришат. Освен това е добре през определено време да се перат стелките, а и самите маратонки. Така освен, че ще бъдат чисти, но и ще ухаят добре.

Личната хигиена също е от съществено значение, за да се предотврати появата на неприятна миризма в маратонките. Наред с това, ако ходилата на мъжът ви се потят прекомерно е добре да се използва пудра, която да ги предпазва от това.

Наред с всичко казано до тук, има и няколко продукта, с чиято помощ можете да премахнете миризмата от маратонките. Кои са те?

Как да почистиш белите маратонки така, че да заблестят?

Маратонките отдавна са престанали да бъдат само спортни обувки. Днес те се носят с класически дрехи като алтернатива на обувките на вис...

Един от тях е оцетът, с който можете да напоите стари чорапи или парцали, които да сложите в маратонките, а тях да поставите в плик и да го завържете. Оставете ги така за поне един ден и ще усетите разликата.

Друг ефикасен начин е да поръсите сода за хляб в маратонките, да ги оставите така за една нощ и на следващия ден просто да ги изтупате от нея.  Така тя ще попие миризмата и ще ги освежи.

Можете да използвате и каквито имате силно ароматни подправки у дома, те също ще свършат добра работа и ще се справят с неприятната миризма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да боядисаме яйца без химикали - лесен начин, с който ще изненадате гостите за Великден

Как да се справим с подпухналите очи всяка сутрин?

Понеделник след Великден - как се нарича този ден

Как се пише: посрещна или посрешна?

По какво се познава истинското приятелство?

Как правилно да се грижим за нолина?

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com