Как да се справим с летящите мравки вкъщи?

5327
Как да се справим с летящите мравки вкъщи?
Снимка: Alexas_Fotos / Pixabay

Летящите мравки не са друг вид, различен от мравките без крила. Всъщност определени  представители на повечето видове мравки могат да развият крила, които са им нужни за по-бързо придвижване за търсене на партньор и размножаване. Изразът „на крилете на любовта“ явно не е случаен. Благодарение на тези крила обаче летящите мравки имат по-бърз и лесен достъп и до дома ви, а наличието им там не е приятно, което поражда въпроса как да се справим с летящите мравки вкъщи, които могат да проникнат както през отворени прозорци и врати, така и през вентилация, комини, дори чрез обувките и дрехите ни. Проблемът, свързан крилатите насекоми и въпросът как да се справим с летящите мравки вкъщи тормозят най-често собствениците на къщи с двор, както и живущите на по-ниски етажи в многоетажните сгради. Храна, оставена на открито, е сред най-бързите и лесни начини да напълните дома си с летящи мравки, а къде се крие решението на проблема? Може да разчитате както на квалифицирана помощ, така и на народни рецепти.

Поставете няколко листа от тази подправка и МРАВКИТЕ ще изчезнат

Народни методи за справяне с летящите мравки вкъщи

Добре е да заложите на предпазването от летящите мравки вкъщи, но ако но ако те вече са се настанили в дома ви, то народните методи за борба с тях ще ви помогнат.

1.  Ароматерапия

Благоуханни аромати за вас, които ще ви помогнат да се отпуснете или освежите, и миризма, която ще държи летящите мравки далеч? Възможно е. Забъркате етерични масла от мента, бъз и пелин. Може да използвате и стръкчета от растенията със същата цел. За вас ароматът ще е завладяващ и приятен, но за летящите мравки е отблъскващ и те ще стоят далеч от дома ви. Това средство е по-скоро за превенция, което ще държи летящите мравки далеч от дома ви, а не метод за справяне с тях, когато вече са вътре. Друг метод, свързан отново с ментата и етеричното масло от нея, изисква смесването ѝ с алкохол. Смесват се 50 капки масло от мента и 200 мл. алкохол и се втриват в местата, на които има нашествия. Следва естествено да проверите първо на малко пространство дали сместа няма да остави трайни и незаличими следи по пода и стените ви, по местата, на които я втривате, и да ги съсипе. Прилагането е на ваша отговорност.

2.  Сладка примамка

Ако домът ви вече е пълен с летящи мравки, то превенцията няма да ви помогне особено и да постигнете задоволителни резултати. На ход е сладката примамка, с която да ги унищожите. Сложете сладко, премесено с борна киселина, в съдове върху плоскостите вкъщи. Лакомите летящи мравки ще влезнат в него и ще останат там.

3.  Тежката артилерия - отрови

Ако изпитаните домашни и безвредни методи не проработят, ще се наложи да използвате отрова. Това обаче не е съвсем безопасно за вас и домашните ви любимци, така че използвайте лични предпазни средства и изведете животните от стаята, докато пръскате. Проветрете изключително добре след това. Стриктно спазвайте и указанията на опаковката на препарата, за да минимизирате опасността от употребата му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com