Как да съхраняваме хляба правилно, за да издържи по-дълго?

5393
Как да съхраняваме хляба правилно, за да издържи по-дълго?
Снимка: iStock/Guliver

Хлябът е основен продукт в домакинството, но много от нас го съхраняват неправилно. Все още има много погрешни схващания за съхранението на хранителни продукти, не на последно място е и хляба. Хлябът е основен продукт в домакинството и е включен в списъка за пазаруване в супермаркета на почти всеки. Той е един от петте най-често разхищавани продукта. Тъй като го купуваме толкова често и много от нас го консумират ежедневно, е изключително важно да го съхраняваме в оптимално състояние. Това ще ни предпази от загуба на пари за подмяна на хляб, която не би била необходима, ако сме го съхранявали правилно. Как да запазим хляба си мек, свеж и без мухъл? Всички знаете вековния спор: Трябва ли хлябът да се съхранява в хладилника или в шкафа. Истината е, че хлябът трябва да се съхранява в шкафа. Ако го сложите в хладилника, той ще се развали около шест пъти по-бързо.

Имате останал сух хляб? Направете този уникален чипс!

Това е така, защото при по-ниски температури нишестето е склонно да се кристализира и този процес протича около шест пъти по-бързо при температурата в хладилника, отколкото при стайна температура. Образованието е от ключово значение, за да се помогне на хората да разберат по-добре кои продукти са безопасни за консумация и кога. Според експерти правилното съхраняване на хранителните продукти има дори по-големи ползи от това да позволи на купувачите да спестят парите си. Изхвърлената храна оказва въздействие върху околната среда във всички фази на жизнения си цикъл, като оставя дълбок екологичен отпечатък по отношение на водата, почвата и емисиите на парникови газове. Замразяването на хляба е друга възможност, когато става въпрос за запазване на този популярен хранителен продукт. Преди да се нареже, хлябът трябва да се остави да се охлади напълно, за да се предотврати мухлясването му.

Няма да изхвърляте хляб през лятото, ако направите това

Предварителното нарязване ще улесни живота ви в бъдеще, тъй като няма да ви се налага да губите време за размразяване на целия хляб. След това експерти съветват да увиете хляба плътно в найлоново фолио, а след това отново във фолио или хартия за замразяване. Двойното увиване е вашето тайно оръжие за свежест. Преди да поставите хляба във фризера, е важно да напишете някъде датата върху опаковката, тъй като е най-добре да се използва в рамките на шест месеца, за да се избегне рискът от изгаряне във фризера. Можете да използвате тостер, за да размразите хляба, който сте замразили, на малко по-висока степен, отколкото ако е незамразен хляб, или да го размразите за една нощ на плота.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com