Как да ухаете на чисто и свежо без да сте си взели душ сутринта?

20240
Как да ухаете на чисто и свежо без да сте си взели душ сутринта?
Снимка: iStock

Човекът – като сложна биологична система – непрестанно излъчва миризми, които са резултат от разграждането на бактериална основа на отделящата се пот при обмяната на веществата в киселини с остър, неприятен мирис. При естествено настъпващите в организма хормонални промени по време на половото съзряване на организма, този процес рязко се интензифицира, което изисква повишена лична хигиена от естетична и здравословна гледна точка. Това прави ежедневното вземане на душ повече от желателно за поддържане на изрядна телесна хигиена и висока степен на самочувствие.
При определени обстоятелства обаче, може да се окаже невъзможно да вземате ежедневно душ, а това би ви поставило в конфузното положение да бъдете отбягвани, ако не са взели съответни мерки да минимизирате неизбежно излъчваната чрез потта неприятна миризма.

Ето как ще решите до голяма степен проблема да ухаете на свежо и чисто през целия ден, без да сте облели във вода тялото си ранната сутрин.

Първо, вместо обилно да се напарфюмирате, втривате грижливо в кожата на тялото си парфюмно масло, което по-дълго запазва аромата си.

Ако се чудите защо се усеща лоша миризма в апартамента, ето каква е най-честата причина

Второ, за да елиминирате кожните бактерии – причинители на неприятната телесна миризма, изтривате тялото си с бебешки кърпички.

Трето, пръскате се често с дезодорант и така, наслоявайки неговите ароматни съставки върху кожата, ще увеличите значително техния унищожаващ бактериите ефект.

Четвърто, сменяте често бельото си – задължително всекидневно през горещите дни, тъй като миризмата е особено остра, когато е излъчвана от интимните части.

Пето, имайте предвид, че при разграждането си до киселини, някои храни могат забележимо да усилят неприятната миризма от изпотените части; това са лук, чесън, както и някои подправки с остър вкус. Ето защо ги избягвайте като консумирате повече плодове или/и зеленчуци.

Шесто, не носете дрехи, които обхващат плътно тялото ви, особено ако е горещо, защото така усилвате рязко потенето и свързаната с него отблъскваща миризма.

Ако усещате постоянно лоша миризма, ето това може да е причината

Седмо, обработвате сутрин косата си със сух шампоан, с което премахвате мазния й вид и придавате обем на прическата.

Осмо, независимо от външната температура, дръжте си „вътрешно“ хидратирано като изпивате поне 2 л вода дневно.

Девето, сменяйте ежедневно чорапите си, тъй като по ходилата има най-много потни жлези, в сравнение с която и да е друга част от тялото. Освен това ограничете носенето на затворен тип обувки, защото те способстват за задържане на бактериите, пораждащи неприятната миризма; имайте предвид, че талкирането на вътрешната част на обувките снижава интензивността на процеса на потене, а оттам – и неприятната миризма.

В тази връзка, не стойте целия ден (и то „на крака“) с обувки на краката си, особено ако сте „на крака“, както и избягвайте стресовите ситуации, защото така усилвате изпотяването им. Поддържайте добра хигиена на стъпалата си, като всяка вечер ги накисвате с подходящи соли за педикюр и използвайте антибактериален сапун, когато ги миете, с което ще деактивирате микробите и бактериите, натрупващи се върху стъпалата и между пръстите. Успех!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка

6 неща, които носят само жените с високо самочувствие

Коя река е най-големият приток на Дунав?

Кои са най-добрите комплименти за мъж?

Какво се случва с тялото ни, когато прегърнем дърво?

Как да заспим ефективно, за да имаме по-дълбок сън през нощта?

Археолози в Хърватия откриха метален шлем на 2500 години в илирийска гробна могила

Навик или нещо друго: Защо някои хора все още гризат ноктите си?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com