Как да украсите дома си за Нова година и Коледа според Фън Шуй

1411
Как да украсите дома си за Нова година и Коледа според Фън Шуй
Снимка: Peggychoucair / Pixabay

Според учението Фън Шуй можете да създадете хармонична атмосфера у дома с помощта на предмети от интериора. Това важи и за новогодишния и коледния декор. Използването на определени елементи ще помогне за успешното празнуване на празника, ще привлече късмет през новата 2024 година и ще предпази дома от лоша енергия, смятат почитателите на това учение.

Експерти споделиха основните правила за декориране на дома. Въпреки това, интериорният дизайнер и експерт по фън шуй Анджи Чо отбелязва, че няма „коледни фън шуй правила“ като такива. Въпреки това, когато украсявате интериора за Нова година или Коледа, можете да следвате основните принципи на учението.

Балансирайте елемента огън

Още: Защо украсяваме елха на Коледа

Според специалистите по фън шуй това ще помогне да се избегнат разногласия и кавги в дома. Те съветват да използвате осветление и празничен декор в огнено червени нюанси пестеливо или да ги комбинирате с по-спокойни елементи.

Огънят символизира страст, енергия и вълнение, но твърде много огън може да доведе до гняв или агресия. Бижутата в бели, сребърни и златисти нюанси ще ви помогнат да балансирате този елемент.

Изберете правилното място за вашата коледна елха

Дизайнерите предлагат да го поставите на видно място. Можете да поставите украсено дърво в центъра на дома или на входа. От гледна точка на Фън Шуй е важно да не блокира проходите. Също така трябва да се уверите, че празничната украса не пречи на вашето домакинство.

Още: Коледна елха радва депутатите пред пленарна зала (СНИМКИ)

Добавете малко индивидуалност към вашия декор

Както обясняват експертите, това ще помогне за привличането на късмет през новата 2024 година. Те насърчават използването на семейни сувенири и значими декорации „с история“ за коледно дърво и интериорна декорация. Можете също така да включите семейни снимки в декора - ако украсите техните рамки в празнична тема.

От гледна точка на Фън Шуй също е добре да се използват евъргрийни и други естествени декорации. Това могат да бъдат например сушени цитрусови резени, гирлянди от сушени плодове и т.н. Според дизайнерите, подобна празнична украса неутрализира негативната енергия в дома. А червените цветя и плодове ще помогнат за привличането на просперитет и късмет.

Избягвайте остри декоративни елементи

Още: Фън шуй и любовта: Как да внесете хармония и страст в живота си?

Както обясняват експертите, това е един от най-лошите варианти според Фън Шуй. Такива декорации ще пречат на положителната енергия. Ето защо е по-добре да изоставите заострените върхове за върха на дървото и други заострени украси за коледно дърво. Предпочитайте предмети със заоблена форма.

Ако искате да украсите апартамента или къщата си с нещо уникално за Нова година, без да харчите много, един лайфхак ще дойде на помощ. Един прост съвет ще ви помогне не само да създадете необичаен декор, но и да изпълни стаята с приятен аромат. Нарежете портокал на пръстенчета. Оставете пръстенчетата във фирната на 200 градуса за 4-5- часа. След като портокалите станата прозрачни, ги охладете, сложете им връвчици и ги закачете на елхата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com