Как да запазите бюста си красив и стегнат за максимално дълго време ?

1512
Как да запазите бюста си красив и стегнат за максимално дълго време ?
Снимка: iStock/Guliver

Всяка жена мечтае за красив и стегнат бюст. Структурата на гърдите обаче се променя с годините заради най-различни фактори. За съжаление, с времето гърдите губят много от своята стегнатост, но добрата новина е, че ако полагате грижи за това, този процес може да се забави.

Факторите, които влияят върху състоянието на бюста, са най-различни, не е само възрастта. Има някои ежедневни навици, които могат да окажат негативен ефект върху стегнатостта на гърдите.

Как да запазите бюста си стегнат максимално дълго ?

Масажирайте гърдите си – масажът подобрява кръвообращението и подхранва гръдната тъкан. Масажите стимулират колагена и еластина в кожата, като забавят процесите на стареене и поддържат кожата стегната и жизнена.

8 прости тайни за красив бюст без операция

Не напълнявайте или отслабвайте рязко – промените в теглото при някои жени са порочен кръг, който обаче оказва изключително негативен ефект върху гърдите. Отслабванията и напълняванията водят до отпускане на кожата и съединителната тъкан на гърдите, което ги прави отпуснати и ги кара да спадат надолу, което понижава самочувствието на представителките на нежния пол.

Изключете от ежедневието си вредните храни и навици – вредните храни водят до възпалителни процеси в тъканите и имат неблагоприятен ефект върху гърдите и техния стегнат вид, такива храни са основни тези, които имат високо съдържание на захар. Всеки продукт с добавени захари или рафинирани въглехидрати е вреден не само за гърдите, но и за цялостното здраве на организма. Тези храни водят до възпаления, които влошават състоянието на бюста и водят до по-ранното му отпускане.

Носете спортен сутиен по време на тренировка – когато тренирате, е задължително да носите спортен сутиен. Той ще осигури нужната поддръжка на бюста и ще намали натиска върху него. Най-негативен ефект върху стегнатостта на гърдите имат упражненията и тренировките, в които има подскоци – тичане, джогинг, спринт, скачане на въже и интервални тренировки, които са свързани с повторения на скокове. Всичките тези упражнения имат огромен натиск върху гръдната тъкан и ако спортният ви сутиен не оказва достатъчно добра поддръжка, може да доведе до разкъсване на съединителните влакна и бюстът да се отпусне.

5 хитрини против увисване на бюста

Правете упражнения с тежести за гърди – упражненията с фокус върху гръдните мускули са изключително важни за запазване на стегнатия вид на гърдите. Правете лицеви опори, упражнения с гири и по-големи тежести, които са насочени към развиване на гръдните мускули. По този начин ще запазите бюста си стегнат и дори може да го повдигнете малко.

Ако се грижите за своя бюст, дълго време ще се радвате на стегнатия му вид и ще може да носите дрехи с дълбоки деколтета, без да се притеснявате.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Oткъде идва традицията за боядисването на великденски яйца? (ВИДЕО)

Какво се прави със старото яйце от Великден?

Ако варите така яйцата за Великден, нито едно няма да се пукне

Кога се ходи на гробища по Великден 2024?

Кога се меси козунак за Великден?

Направете това с яйцата, за да е жълт и пухкав козунакът

Разпети петък 2024 - традиции и обичаи

Какво се прави със старото яйце от Великден?

Колко пъти трябва да втаса тестото за козунака, за да е мек и пухкав

Как да сварим яйца за Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com