Как изглежда арогантната жена и как да общуваме с нея?

8441
Как изглежда арогантната жена и как да общуваме с нея?
Снимка: iStock

Ниското самочувствие е често срещано явление, за което психолозите често говорят. То ви пречи да бъдете щастливи, води до неуспешни връзки и провали. Да се обичаш и да се цениш е наистина важно, защото най-скъпите дрехи и топ аксесоари няма да ти помогнат да създадеш уверен образ. Но обратната страна на ниското самочувствие е твърде високото. В тази ситуация страда не толкова самата жена, а тези, които я заобикалят.

Гордите дами с арогантни маниери са доста често срещан и никак не е лесно да се общува с тях. Има редица признаци, по които можете да определите, че имате такъв човек пред себе си и трябва да се държите с нея по специален начин. 

1. Нейното мнение е единственото правилно

Мнението на такава жена винаги е единственото правилно, не може да бъде опровергано. Този тип жени не са в състояние да възприемат чуждото мнение, то е априори погрешно. Няма значение, че не питате за съвет, определено ще ви бъде даден и няма да имате право да спорите.

2. Всички са виновни, но не тя

Твърде голямото самочувствие води до факта, че хората просто не могат да се чувстват виновни. Наоколо има много хора, които могат да бъдат обвинени за нещо, дори за собствените си грешки. Във всеки случай грешките нараняват гордостта на такива жени. Те мразят да грешат, тъй като техният гений страда в собствените им очи. Много по-удобно е да се говори за несправедливо отношение, нечия пристрастност.

3. Появата на съперници, като обект на подигравка

Ако един мъж остави такава жена заради друга, или между двете даде предпочитание не в нейна полза, тя няма да го приеме лично. Ще бъдат използвани всякакви аргументи - външен вид, височина, допълнение. При всяка възможност те ще обсъждат голям нос, рядка коса, къси крака. Няма значение дали е вярно или не, със сигурност има недостатъци.

6 причини, които правят жената да изглежда лоша в очите на другите

4. Нулева емпатия

Липсата на всякаква съпричастността сред такива жени е очевидна, не е лесно да се чака съчувствие от тях. Те най-често са безразлични към чуждите проблеми и не предизвикват нищо друго освен безразличие. Егоцентричността и емпатията са взаимно изключващи се понятия.

Инструкции за общуване

Ако трябва да общувате с този тип жени, започнете с поставянето на граници. Трябва ясно да ги демонстрирате и да не допускате съмнения. Веднага щом усетят, че се отказвате от правилата, ще ви сметнат за парцал. Не се страхувайте незабавно да отвърнете на удара, тогава ще бъдете признати за равен.

Те ще се опитат да се сприятелят. Но е добре да стоите далеч от тях, като минимизирате комуникацията.

Добра идея е да покажете, че не приемате това поведение сериозно. Арогантните атаки са идеално неутрализирани от ирония, авторитарните личности се губят в такава ситуация. Или просто търсят друга жертва за своите атаки. 

Това поведение не винаги показва арогантна жена, понякога е опит да се скрие другата страна на монетата. Често хората с ниско самочувствие правят точно това – обличат защитен костюм и се крият от другите под маската на арогантност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Могат ли лютите чушки да са полезни за организма ни

Чесънът като чудо на природата: Неочакваните ползи за здравето

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 10 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 10 май /валутен калкулатор/

Гордън Рамзи открива най-високия ресторант в Лондон

Кои комплименти си мечтае да чуе всяка жена?

Тези 6 биохакинг техники ще забавят стареенето

8 гениални лайфхака със сапуна за пране от миналото, които са полезни и днес

За какво най-много съжаляват хората на средна възраст?

Храни, които НИКОГА не трябва да давате на котките

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com