Как изменението на климата ще трансформира козметиката?

966
Как изменението на климата ще трансформира козметиката?
Снимка: Instagram

В последното си проучване Паскал Брус, експерт по основните промени на пазара на красотата, изследва въздействието на климатичните промени върху различни аспекти на индустрията. Сред акцентите в анализа му са новите възможности за уелнес, промените в кожата, устойчиви съставки и предлагане, предаде "Premium beauty news".

Климатичните промени се ускоряват и стават част от нашето ежедневие. И докато индустрията за красота, както марки, така и доставчици, предприема стъпки за намаляване на въглеродния си отпечатък, Брус разглежда и практическите последици от неизбежното повишаване на температурите.

"Важно е да се разгледат щетите върху здравето и кожата, последиците за красотата и как индустрията ще отвърне с грижа за кожата, грим и парфюм", казва Паскал Брус, основател на "Trend Sourcing".

Според нея глобалното затопляне създава екосистема от последствия за кожата, което води до появата на нова свързана с климата дерматология. „Ще бъдем подложени на интензивни климатични промени. Суши, наводнения, топлинни пикове, съчетани с влажност и най-вече замърсяване, които ще окажат влияние върху кожата. Има все повече алергии и те продължават по-дълго, защото сезоните са по-слабо изразени. Дерматолозите наблюдават нарастване на случаите на дерматит, акне и кожа, увредени от замърсяването на климата, било то в Азия, Южна и Северна Америка или Европа”, коментира Брус.

Още: Кои продукти за грижа за кожата са абсолютно безполезни?

По-интензивното излагане на замърсяване и ултравиолетови лъчи също засилва стареенето на кожата и всички тези фактори изискват разработването на нови продукти за грижа за кожата, съобразени с нуждите.

„По примера на японците, поддържането на терморегулацията на тялото е знак за добро здраве, кръвоснабдената кожа и следователно по-добър тен ще станат цел“, продължава тя.

Нови процедури и продукти

Климатичният стрес засяга все повече и повече хора, което води до нарастващ интерес към холистични процедури за красота, съчетаващи грижа за тялото и ума.

Още: 7-те основни анти-ейдж съставки, които трябва да търсите в козметиката

„Ще искаме продукти, все по-свързани с емоционалното преживяване, като парфюми, които действат върху нашето състояние на ума. Утрешната козметика ще се основава на аромати, цветове, звуци и усещания“, обещава Паскал Брус и подчертава, че климатът се променя, а красотата трябва да се адаптира.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога НЕ се пекат козунаци за Великден?

Кои са най-лесните начини за боядисване на яйца?

Как да се отървете от бучките и подутините след инжекции

Кога се мият прозорците преди Великден?

Готвач разкри какви са тайните на вкусното агнешко месо

Стихотворение за 1 май

Любовен съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Таро съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Можете ли да кихнете с отворени очи?

Еремия 2024 г.: Традиции и обичаи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com