Как китайците диагностицират болестта според стъпалата ви!

7083
Как китайците диагностицират болестта според стъпалата ви!
Снимка: Ryan Hoyme / Pixabay

Какво е рефлексология?

„Рефлексологията е широко известна като холистична практика, извършвана върху краката“, казва Брайън Гудуин, естетик, билкар и международен преподавател в Éminence Organic Skin Care. „Концепцията е, че има меридианни точки на краката, които съответстват на различни органи в тялото.

Какви са ползите да се масажираме вкъщи

Масажът е древно средство за успокояване, отпускане и релаксация на тялото. Можем сами да се научим да прилагаме натиск на някои по-изв...

Според Дъстин Мартинес, лекар по хиропрактика в Лос Анджелис, изследвания от 2014 г. показват, че рефлексологията може да подобри качеството на живот по няколко начина. Това включва намаляване на стреса и внасяне на баланс в тялото, енергията и ума.

„Рефлексологията е древна медицина – тя е съществувала винаги“, казва той. „Може да се проследи още през 2330 г. пр. н. е.

Според Мартинес рефлексологията е получила сегашното си име в Съединените щати в началото на 1900-те. Едно от основните предимства, свързани с рефлексологията, е релаксацията и управлението на стреса. Това се постига чрез натиск върху определени точки на краката.

Не знаехте, че ТОВА е най-силният мускул в човешкото тяло

„Релаксацията е може би най-голямата полза“, казва Мартинес. „Рефлексологията помага чрез увеличаване на притока на кръв през тялото, което помага за намаляване на стреса и тревожността и понижаване на кръвното налягане. Когато се чувствате по-малко стресирани и по-малко тревожни, е лесно да се почувствате спокойни."

Може би свързана с ефектите си върху стреса и релаксацията, рефлексологията на краката може също да помогне за управление както на остра, така и на хронична болка. Проучване от 2020 г. установява, че рефлексологията на краката значително намалява болката след операция за трансплантация на бъбрек в сравнение с контролна група.

6 начина за бързо справяне със запушения нос

Запушеният нос създава сериозен дискомфорт. Всъщност зад това състояние се крие защитен механизъм на организма, чрез който той се ...

По същия начин, проучване от 2018 г. установи, че рефлексологията на краката значително намалява болката след операция за абдоминална хистеректомия в сравнение с контролна група.

Чудотворното растение Моринга и неговите ползи за здравето

Как действа рефлексотерапията?

Рефлексологията на краката е лечение, което се практикува от векове. Това включва прилагане на натиск върху различни точки в долната част на стъпалото.

Според традиционната китайска медицина (TCM) тези точки съответстват на различни области на тялото. Смята се, че те имат множество ползи, включително намаляване на стреса, подпомагане на храносмилането и насърчаване на здравия сън.

Храносмилане

Неподозираните ползи за дамите от масаж на краката

Рефлексотерапията чрез масаж на ключови точки на краката е един от начините, по които всеки може да поддържа здравето си. Масажът на к...

Мартинес отбелязва, че рефлексологията може да помогне за храносмилането.

„Една от рефлексните точки, намиращи се на краката ви, е свързана със стомаха ви – когато тази конкретна точка се стимулира, тя ще увеличи притока на кръв към стомаха ви, помагайки за подобряване на храносмилането“, казва той.

Необходими са повече изследвания, за да се разберат всички ефекти, които рефлексологията на краката може да има върху храносмилането.

Въпреки че рефлексологията може да не е научно доказана като медицинско лечение за здравословни състояния, тя се използва от векове за лечение на много заболявания.

Важно е да говорите с Вашия лекар, преди да опитате рефлексология. Хората с проблеми с кръвообращението, подагра или кръвни съсиреци трябва да го избягват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com