Как може да се отървете от мухлясалата миризма в дрехите?

7599
Как може да се отървете от мухлясалата миризма в дрехите?
Снимка: iStock

Ако имате проблем с неприятната мухлясала миризма, която е обхванала дрехите ви, значи сте на правилното място. Създадохме най-подробното ръководство по тази тема. Благодарение на него ще научите как да премахнете мухлясалата миризма от дрехите по най-лесния начин.

След измиване и сушене дрехите трябва да са меки и ароматни. Ако това не е така, значи или домакинският уред е дефектен или е използван неправилно, или е имало друга небрежност. А може и да има много ...

Затова в ръководства от този тип той не само предоставя най-добрите решения на проблема, но и съвети как да го предотврати.

Начини за премахване на мухлясала миризма от дрехите

Повечето от методите се фокусират върху домашни и естествени средства, всъщност някои трикове. Най-важното е, че те са прости, безопасни и ефективни. И това е смисълът, нали?

Ето ги и тях:

1. Изперете дрехите няколко пъти - прост съвет за начало, но ако мухлясалата миризма е все още достатъчно лека, може да е достатъчен допълнителен цикъл на пране. Винаги регулирайте температурата на водата до максималната допустима стойност от измития материал.

2. Поставете тъканите във вряща вода - разбира се, това не се отнася за деликатни тъкани като кърпи или чаршафи. Пригответе голяма тенджера, поставете всичко в нея и я залейте с вряла вода. След 5 минути внимателно излейте водата и изперете тъканите в подходяща за тях програма за пране.

3. Използвайте бял оцет - белият оцет се появява в повечето ръководства от този тип. Той се справя перфектно с бактерии, варовик и неприятни миризми. Как трябва да се използва? При пране налейте чаша оцет (приблизително 250 мл). Той ще убие бактериите, ще премахне мухлясалата миризма. О не, но миризмата на оцет не трябва да се задържа върху дрехите след измиване - не се страхувайте от това. Никога обаче не използвайте балсамов оцет. Той може да оцвети дрехите ви.

4. Използвайте сода за хляб - мухълът е особено упорит и е заседнал здраво в дрехите ви? Подкрепете се със сода за хляб! Принципът е същият като при измиване с оцет, т.е. чаша разтворена сода, която се изсипва вместо праха или комбинирано  с него. Задайте възможно най-висока температура на пране, но в съответствие с препоръките на етикетите на дрехите.

5. Използвайте портокалова кора - цитрусовите кори са ефективни при абсорбиране на миризми. Поставете ги с дрехите си в завързана торба или раница и ги оставете за една нощ. Както пръскането на алкохол или оцет, така и използването на цитрусови кори също са начини да се отървете от неприятните миризми от дрехите си.

6. Излагайте дрехите си на слънчева светлина - сушенето естествено има своите предимства. Слънцето убива някои бактерии, причиняващи миризми. Свежият въздух също помага, като подобрява въздушния поток между влакната на тъканите. Този метод действа най-добре за памучни и вълнени дрехи. Не забравяйте, че слънчевите лъчи могат да избелят цвета на някои тъкани, стига да са изложени на тях по-дълго. В случай на синтетични влакна, методът няма да бъде толкова ефективен, въпреки че ви препоръчваме също да ги излагате на естествена светлина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Параноици: Зодиите, които винаги мислят, че партньорът им изневерява

Мразят самотата: Тези зодии винаги са във връзка

5 безполезни продукта, за които редовно харчим много пари

7 съвета за избор на цветове за стените вкъщи

Невероятни: Това е жената с най-красивите очи в света (СНИМКИ)

Причини защо да не гладите спалното си бельо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com