Как правилно да изберем цветовете за банята! Кои са най-добрите!?

9847
Как правилно да изберем цветовете за банята! Кои са най-добрите!?
Снимка: iStock/Guliver

Банята е една от основните стаи в нашия дом и нейната декорация е много важна, за да я направи спокойно и удобно пространство. Трябва да обърнем специално внимание на цвета, който избираме, когато го рисуваме. Трябва да изберете правилния нюанс и да го комбинирате по най-добрия начин с други нюанси.

Като се има предвид размерът и оформлението на банята, внимавайте да не изберете цвят на боя, който прави банята да изглежда по-малка, отколкото вече е. Ако мислите да подготвите и боядисвате стените на банята си самостоятелно, помислете за следните съвети, които имаме за вас.

Естествена светлина срещу Изкуствена светлина

Едно от нещата, които правят избора на цвят на боя толкова труден, е липсата на естествена светлина в повечето бани. 

За да изберете цвят, за който знаете, че ще действа добре в пространството, разгледайте картите за боядисване и цветните мостри в банята с включени и изключени светлини. По този начин вие знаете какъв цвят ще изглежда през деня с изключени светлини, а посред нощ с включени светлини. Ако цветът действа добре и в двете среди, първият тест преминава.

Изберете три цвята

Правилото на трите е чудесен ръководен принцип за създаване на цветова схема на банята. Изберете неутрален, богат цвят и акцент. За да направите това успешно, помислете за пропорциите и разчитайте на оформление 70/20/10: Използвайте най-светлия цвят за 70 процента от декора на стаята, втория най-светъл за 20 процента и най-смелия за 10 процента.

Смесете два неутрални цвята

Комбинация от предимно неутрални цветове може да направи дълъг път за създаване на атмосфера на спокойствие и спокойствие в банята. Отново важат правилата за пропорционалност: За два цвята за баня се фокусирайте върху разпределение 70/30. Две неутрални, като сиво и бяло, създават наистина интересна цветова комбинация, която е занижена, без да е скучна. За допълнителен визуален интерес, включете модел, като плочки от рибена кост на пода, или мрамор върху плотове или сайдинг.

Не се страхувайте от тъмните цветове

Много хора пропускат топли, богати, дълбоки тонове в полза на по-светли, по-ярки тонове в малки стаи. Това е жалко, защото цветове като какаото могат да предложат драматичен контраст, особено в балансирана баня с бели тапицерии и бели принадлежности за баня. 

Обърнете внимание на местоположението

Друг начин да изберете цвета на вашата боя за баня е да оставите нейното местоположение да ръководи вашия избор. Ако живеете в типично облачен район, избора на ярък цвят може да повиши настроението ви и да ви даде слънчева светлина. По същия начин, ако вашият дом се намира близо до плаж или езеро, използването на наситено синьо може да подчертае естествените сини тонове в небето и моретата, които обграждат дома ви.

В допълнение към местоположението, помислете какво означава банята за вас, ако предимно използвате банята си за релаксираща вана, помислете дали да използвате тъмно сиви или светлосини, вместо ярки, енергизиращи цветове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знамения за косата и ноктите, които всяка жена трябва да спазва

Защо се срещнахме, ако не можем да бъдем заедно

За да расте косата ни по-бързо: трихолог назовава 7-те най-добри продукта

Тези зодии ще донесат вихрушка от драма и емоции в живота ви

Какви грешки се правят при отглеждане на ягоди в двора

Кой и кога не трябва да ходи на сауна - проверете дали сте сред тях

Вгорчават живота си сами: Тези зодии не могат да се освободят от миналото

Какво е синхроничност и как да разберем, че сме преживели съдбовна среща

Дълбоки като океан: Тези носят интелектуални и емоционална мощ

Май месец носи изобилие на тези 4 зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com